Search by category:
Egyéb kategória

December 29-ig lesz érvényben a veszélyhelyzet és a kijárási korlátozás

December 29-ig lesz érvényben a veszélyhelyzet és a kijárási korlátozás
Mészáros Richárd
2020. 12. 17., cs – 15:21

2020. december 17., csütörtök – 15:30
kijárási tilalom
Friss ikon
Off

Törzs

A kormányhatározatban szerepel a december 29-i dátum, a miniszterek bejelentették, hogy a szigorú járványellenes intézkedések január 10-ig maradnak érvényben.

A parlamenti képviselők az év végéig készek szavazni. A szavazást egyelőre a következő ülésre halasztották. A veszélyhelyzet újbóli meghosszabbítása nem egyértelmű, és a koalíció a fent említett módosítással akarja egyértelművé tenni a rendelkezést.

Szombattól bezárnak a boltok és a szolgáltatások, és reggel 5 órától kijárási korlátozás lép érvénybe. Ez alól több kivétel is van, megengedett például a munkába utazás, élelmiszer, gyógyszer vagy állateledel vásárlása céljából is ki lehet menni, postára menni is lehet. A síközpontok és a templomok is nyitva lehetnek. A szabadban tartózkodni, a természetben sportolni is megengedett.

Közeli személy gondozása, ellátása céljából, gyerekkel szülőhöz vagy olyan személyhez utazni is lehet, akinek joga van találkozni a gyerekkel. Meg lehet látogatni azokat a gyerekeket is, akiket bírósági határozat alapján szociális létesítményben helyeztek el. Negatív koronavírusteszttel a szociális otthonokban is megengedett a látogatás.

Bevezető
Pozsony |

Nem döntött a parlament az állambiztonságról szóló törvény módosításáról, amelynek célja, hogy a veszélyhelyzet 40 nappal meghosszabbítható legyen. Mivel a módosítást még nem fogadták el, a rendelkezés december 29-ig marad érvényben. A teljes lezárás és kijárási korlátozás szombaton lép érvénybe.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment