Search by category:
Egyéb kategória

Nehézkesen indult a ZSSK szereplése a Pozsony–Komárom vonalon

Nehézkesen indult a ZSSK szereplése a Pozsony–Komárom vonalon
Mészáros Richárd
2020. 12. 17., cs – 08:23

2020. december 17., csütörtök – 09:00
ÖBB
Friss ikon
Off

Törzs

„Az első napon előfordultak kisebb nehézségek, melyek két szerelvényt érintettek. Az egyik esetben nem működött megfelelően a kommunikáció a vezérlőkocsi és a vontatójármű között. A másik esetben megnövekedett a nyomás a fékrendszerben. A mozdonyt mindkét esetben többször is újra kellett indítani. A meghibásodások okait vizsgáljuk” – fejtette ki Kováč.

A problémákra Desana Mertinková, a Železničná revue munkatársa hívta fel a figyelmet. Rámutatott, hogy a még tolerálható, ötperces késéssel csak a vonatok nem egész egyharmada közlekedett vasárnap.

„A járatok összesen 430 percet késtek, külön-külön átlagosan nem egész 14 percet. Tíz vonat több mint 14 percet késett. Rekordkéséssel közlekedett a Pozsony – Főállomásról 7:05-kor induló járat. 66 perc alatt kellett volna Dunaszerdahelyre érnie. A menetideje 67 perccel nőtt meg, tehát megkétszereződött” – fejtette ki Mertinková, hozzátéve: a ZSSK kötelessége lenne visszatéríteni az utasok egy részének a menetjegy árának a felét, az ún. szupergarancia keretében.

Bevezető
Komárom/Pozsony |

Vasárnaptól a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) biztosítja a vonatközlekedést a Pozsony – Komárom szakaszon, együttműködve az ÖBB osztrák közlekedési társasággal. Az első napot több nehézség is beárnyékolta – erősítette meg Tomáš Kováč, a ZSSK szóvivője szerdán.

Település / hely
Komárom/Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment