Search by category:
Egyéb kategória

Az amerikai alelnök és felesége élő adásban adatták be maguknak a koronavírus elleni vakcinát

Az amerikai alelnök és felesége élő adásban adatták be maguknak a koronavírus elleni vakcinát
Hegedűs Norbert
2020. 12. 18., p – 18:04

2020. december 18., péntek – 18:04
mike pence koronavírus
Friss ikon
Off

Törzs

„Semmit sem éreztem. Jól csinálták” – mondta Pence, aki egyben a koronavírus elleni válságstáb vezetője a Fehér Házban.

Mindannyiukat a Pfizer és a BioNTech vállalatok koronavírus elleni vakcinájával oltották be, amelynek használatát szombaton engedélyezte az amerikai gyógyszerfelügyeleti hivatal (FDA).

Az FDA várhatóan még pénteken jóváhagyja a Moderna amerikai gyógyszergyártó cég oltóanyagát is. Mindkét vakcinából két dózisra van szükség, amelyeket három-négy hét időkülönbséggel kell beadni.

Az oltásokat a Fehér Házhoz tartozó régi kormányzati hivatal épületében kapta meg a Pence házaspár és a tisztifőorvos, miután egészségükre vonatkozó rövid kérdésekre válaszoltak.

Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama volt elnökök szintén önként jelentkeztek, hogy nyilvánosan megkapják az oltást, Joe Biden demokrata párti elnökjelölt pedig a jövő héten fogja beoltatni magát.

Donald Trump hivatalban lévő elnök, aki átvészelte koronavírus-fertőzést röviddel a november 3-i elnökválasztás előtt, még nem jelentette be az oltással kapcsolatos terveit.

Az Egyesült Államok a járvány által legerősebben sújtott ország a világon. Csütörtökön csaknem 240 ezer új fertőzöttet regisztráltak, összességében eddig több mint 17,2 milliót, az elhunytak száma pedig mintegy 310 ezer.

Bevezető

Mike Pence amerikai alelnök és felesége, Karen, valamint Jerome Adams tisztifőorvos élő televíziós adásban adatta be magának a koronavírus elleni vakcinát pénteken, erősítve ezzel az oltási kampány támogatottságát a nyilvánosságban.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment