Search by category:
Egyéb kategória

GALÉRIA: Betlehemkiállítás a Vatikánban

GALÉRIA: Betlehemkiállítás a Vatikánban
Hegedűs Norbert
2020. 12. 20., v – 10:37

2020. december 20., vasárnap – 20:00
betlehem
Friss ikon
Off

Törzs

A 100 Betlehem elnevezésű kiállítást harmadik éve rendezik meg a Vatikánban. Szokás szerint a világ mintegy 30 országából több mint 100 alkotás érkezett: van közöttük művészi kidolgozású történelmi betlehem és modern feldolgozás, amelyben a gyermek Jézus a vöröskereszt sátrában születik meg a földrengés sújtotta Amatrice város romjai között. Több munka távoli országból érkezett vagy nagyon egyszerű, iskolások készítette alkotás, amely mégis ünnepi hangulatot sugároz. Újdonságnak számít, hogy zárt terem helyett a betlehemeket a Szent Péter teret övező oszlopcsarnok egyik szárnyában állították ki. Az oszlopok között épített nyitott faházak ablakaiban láthatók az alkotások. A Vatikán a szabadtéri megoldással érte el, hogy a járványkorlátozások ellenére sem kellett lemondani a betlehemkiállítást, amelyet máskülönben a múzeumok és kiállítások zárvatartása miatt nem tudtak volna megrendezni. A kiállítás, amelynek idén Ukrajna a díszvendége, január 10-ig látható.

Betlehemkiállítás a Vatikánban
2020. 12. 20., v – 10:40
Hegedűs Norbert
Gallery images
A Vatikán a szabadtéri megoldással érte el, hogy a járványkorlátozások ellenére sem kellett lemondani a betlehemkiállítást, amelyet máskülönben a múzeumok és kiállítások zárvatartása miatt nem tudtak volna megrendezni
Könyvbe rejtett betlehem
Kis Jézus a Szent Péter-bazilika előtt
A gyermek Jézus a vöröskereszt sátrában születik meg a földrengés sújtotta Amatrice város romjai között
Kaics Julianna Szent Család című kompozíciója csuhéból és vesszőből készült. Harsányi Tiborné Betlehem a Szent Családdal és a három királlyal alkotása szalmából készült fonással.

Leírás

TASR/AP-felvételek

Bevezető

A világ minden részéből érkeztek a Vatikánba betlehemek, amelyek a járványhelyzet miatt szabadtéri kiállítóhelyen, a Szent Péter tér híres Bernini-oszlopcsarnokában láthatók.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment