Search by category:
Egyéb kategória

Mandarint inkább ne!

Mandarint inkább ne!
Mészáros Richárd
2020. 12. 21., h – 18:05

2020. december 25., péntek – 10:00
mandarin
Friss ikon
Off

Törzs

Üzleteink kínálata most nagyon széles és rendkívül vonzó. Kevesen tudnak ellenállni neki. Bár egész évben csaknem minden zöldség és gyümölcs kapható, ne essünk kísértésbe.

„Egyre gyakrabban találkozom olyanokkal, akik hazai gyümölcseinket citrusfélékkel helyettesítik. Pedig nem biztos, hogy a mi éghajlati övezetünkben ez jó megoldás” – jegyezte meg a táplálkozási szakértő. Szerinte a közép-európai embernek a mandarin nem éppen természetes élelem. A citrusfélékben ugyanis sok a víz, ami természetes módon lehűti a szervezetet, s ez a téli hónapokban nem éppen aktuális.

„Ez a gyümölcs inkább a melegebb országokban élő embereknek való, ott kimondottan frissít – magyarázta a szakember, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy egy gyümölcstől sem kell pánikba esni. „Fontos az elfogyasztott mennyiség. Az idősebbek biztosan emlékeznek rá, hogy banánt, narancsot és mandarint évente csak egyszer, karácsonykor lehetett vásárolni” – hangsúlyozta.

Ha észszerű mennyiségben fogyasztjuk, nem okozhat bajt. „Néhány mandarin biztosan jót tesz, de ne feledkezzünk meg a hazai almáról sem. Nagyanyáink ehhez diót szoktak kínálni. Tegyen az ünnepi asztalra aszalt almát, szilvát, barackot és mazsolát. Nem árt tudni, hogy az ízletes citrusféléket valakinek kerülnie kell, mert több kárt okoznak, mint hasznot. Az érzékeny emésztőrendszerű emberek inkább kerüljék a citrusféléket, mert emésztési zavarokat idézhetnek elő velük” – egészítette ki a szakember.

(Izdravie-k)

Bevezető

Ön el tudná képzelni a karácsonyt a mandarin kellemes illata nélkül? Annak ellenére, hogy korlátlanul kapható, ez a gyümölcs nem tartozik hagyományos ételeink közé. Zdenka Havettová táplálkozási szakember megmagyarázta, miért ne kerüljön az ünnepi asztalra a mandarin.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

Read More

Post Comment