Search by category:
Egyéb kategória

Több mint kétszáz az Etiópiában elkövetett tömeggyilkosság áldozatainak száma

Több mint kétszáz az Etiópiában elkövetett tömeggyilkosság áldozatainak száma
Macsicza Mark
2020. 12. 25., p – 16:58

2020. december 25., péntek – 17:00
Etiópia
Friss ikon
Off

Törzs

Korábban a halálos áldozatok számát mintegy százra tették. Azóta katonák felfedeztek egy tömegsírt, amelyben további áldozatok vannak elhantolva – közölte egy gumuzi tájékoztatási hivatal, fényképeket is bemutatva a tömegsírról.

A gumuzi kormányzat állítása szerint a hadsereg megölte azt a 42 fegyverest, akik a tömeggyilkosságot elkövették, és az esettel összefüggésben őrizetbe vettek öt helyi tisztségviselőt.

A támadás mögött etnikai ellentétek állnak. A fegyveresek amara, oromo és sinasa törzsbelieket gyilkoltak le. Leszúrták vagy lelőtték őket, házaikat felgyújtották. Szeptember óta több hasonló eset történt az államban, de egyik sem volt ilyen súlyos. Az etnikumok közötti ellentét azután újult ki az országban, hogy Ahmed Abij miniszterelnök 2018-ban hivatalba lépett, és felgyorsította a demokratikus reformokat, ami felszabadíthatott régi feszültségeket.

A gumuzi etnikai ellentétektől függetlennek tűnik az a fegyveres harc, amely Tigré tartományban folyik szakadár lázadók és a kormányhadsereg között.

Bevezető
Addisz-Abeba |

Több mint kétszáz áldozatát találták meg eddig annak az etiópiai tömeggyilkosságnak, amelyet az ország nyugati részében fekvő Benishangul-Gumuz államban követtek el a héten – közölték pénteken tisztségviselők.

Település / hely
Addisz-Abeba

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment