Search by category:
Egyéb kategória

A Lučanskýval történtek kapcsán nem történt mulasztás a börtönőrök részéről

A Lučanskýval történtek kapcsán nem történt mulasztás a börtönőrök részéről
Mészáros Richárd
2020. 12. 30., sze – 09:19

2020. december 30., szerda – 09:37
Mária Kolíková Milan Ivan
Friss ikon
On

Törzs

Lučanskýra a kedd esti vacsoraosztáskor találtak a cellájában, ahol öngyilkosságot kísérelt meg. Ezt követően azonnal megkezdték a férfi újraélesztését, a mentőszolgálat húsz percére rá érkezett a helyszínre – közölte Ivan a Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón. A Büntetés-végrehajtási Testületének (ZVJS) elnöke a történtek miatt lemond pozíciójáról.

A börtönőrök 16.30-kor ellenőrizték utoljára Lučanskýt, a volt rendőrfőnök pedig 16.39-kor kísérelte meg az öngyilkosságot – erősítette meg Kolíková. Kedden, 13.00 órakor Lučanský egy pszichológussal is beszélt, aki kizárta, hogy Lučanskýnak öngyilkos hajlamai lennének. 

A pszichológiai vizsgálat nem Lučanský kérésére történt, hanem a volt rendőrfőnök két héttel ezelőtt történt sérülései kapcsán felmerülő aggályok miatt. Az őt kivizsgáló szakember 24 éves praxissal rendelkezik – mondta Kolíková.

Az igazságügyi miniszter egy független komissziót hoz létre, hogy kivizsgálja a történteket. Ennek tagjai között helyet kapnának az ellenzék képviselői, megszólítja Zuzana Čaputová államfőt, az ombudsmant, valamint az ügyvédi kamara képviselőit is.

Kolíková leszögezte, kész vállalni a politikai felelősséget a történtek miatt. „Ez egy politikai ügy, összefüggésben áll a politikával” – állítja az igazságügyi miniszter, ugyanakkor hozzátette, a statisztika alapján úgy véli, hogy ha valaki öngyilkosságot akar elkövetni, azt nem lehet megelőzni.

(Denník N, mr)

Bevezető
Pozsony |

Az eddigi vizsgálatok, valamint a biztonsági kamera felvételei szerint nem történt mulasztás a börtönőrök részéről – közölte Milan Ivan, a Büntetés-végrehajtási Testületének (ZVJS) elnöke a Milan Lučanský volt országos rendőrfőkapitánnyal történtekkel összefüggésben.

 

 

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment