Search by category:
Egyéb kategória

Gröhling bízik benne, hogy a jövő héttől visszatérhetnek a diákok az iskolába

Gröhling bízik benne, hogy a jövő héttől visszatérhetnek a diákok az iskolába
Mészáros Richárd
2021. 02. 02., k – 10:06

2021. február 2., kedd – 10:21
Branislav Gröhling

Friss ikon
Off

Törzs

Gröhling elképzelhetőnek tartja, hogy az alapiskolák felsőbb évfolyamai, valamint a középiskolások egy tesztelést követően térjenek vissza az iskolába. Arról, hogy ez ügyben miként dönt a járványbizottság és a kormány, szerda reggel tájékoztat.

Ján Mikas tiszti főorvos az ülés előtt elmondta, úgy véli, a jelenleg érvényben lévő korlátozások elég szigorúak, csak be kell őket tartani. Mint mondja, megérti, ha az emberek már elfáradtak, ráadásul a lockdown ellenére sem javul a hazai járványhelyzet. Úgy gondolja, a szabályok betartását szigorúbban kéne ellenőrizni.

Mikas nem tartja valószínűnek, hogy enyhíteni fognak a jelenlegi intézkedéseken, hiszen ezt a jelenlegi mutatók sem teszik lehetővé. A tiszti főorvos egyelőre nem kívánt véleményt nyilvánítani Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügy-miniszter felvetéséről, amely szerint SMS-üzenetben kéne engedélyt kérni a lakhelyünk elhagyására.

Richard Sulík (SaS) nem támogatja Krajčí javaslatát. „Személy szerint hülyeségnek tartom” – jelentette ki a járványbizottság ülése előtt.

(Denník N)

Bevezető
Pozsony |

Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter reméli, hogy a jövő héten nemcsak az alapiskolák első és második évfolyamos diákjai, hanem az idősebbek is visszatérhetnek az iskolapadba – jelentette ki a miniszter a járványbizottság keddi ülése előtt.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment