Search by category:
Egyéb kategória

Külön kezelik az iskolák nyitását, ez némi reményt jelent

reményt A szakértőkből álló járványstáb ma azt javasolta a kormánynak, hogy az iskolák kinyitását elsődlegesnek tekintse, és külön kezelje, akár településenként, ne pedig az országos járványszámoktól függően. Ez némi reményt jelent az iskoláknak.

Erről Branislav Gröhling oktatási miniszter beszélt a bizottság ülése után, a javaslatról ma este tárgyal a kormány, holnapra ígérnek bejelentést a lehetséges iskolanyitással kapcsolatban.
A javaslat az úgynevezett Covid-automata módosítását jelenti, amely világos szabályrendszert vezet be a jövő héttől, hogy milyen járványszámok mellett mit lehet kinyitni.
Az iskolákat azonban kivennék ebből, a szakértők rábólintottak, hogy bár most az egész ország a fekete zónába tartozik, hétfőtől kinyithatnák az alsó tagozatot. Erről fog vitázni a kormány.

Ha a Covid-automata iskolákra vonatkozó részét nem módosítják, egyes becslések szerint akár még áprilisban is otthon lehetnek a középiskolások, ugyanis a középfokú iskolákra még szigorúbb automatikus szabály vonatkozik most, és csak napi 1000 fertőzött alatt lehetne megnyitni őket.

Gröhling ma reggel még az alsó tagozat első és második évfolyamának megnyitásáról beszélt, délután már a teljes alsó tagozatról. A végzős osztályok sorsa még homályosabb. (l)

Külön kezelik az iskolák nyitását, ez némi reményt jelent” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment