Search by category:
Egyéb kategória

A járványbizottság elfogadta a Covid-automata szigorítását

A járványbizottság elfogadta a Covid-automata szigorítását
Mészáros Richárd
2021. 02. 02., k – 17:14

2021. február 2., kedd – 17:21
Ján Mikas

Friss ikon
Off

Törzs

A járványügyi szakemberekből álló konzílium továbbá javasolta, hogy február 8-tól nyissák meg az óvodákat, illetve az alapiskolák alsó tagozatát. Ehhez a gyerekek szüleitől egy negatív tesztet fognak kérni. Feltehetően visszatérhetnek az iskolapadba a végzős szakközépiskolások is, ehhez szintén negatív koronavírusteszt lesz szükséges.

Ján Mikas tiszti főorvos szerint a hazai járványhelyzet a lockdown ellenére sem javul, amiért a sokkal fertőzőbb, brit vírusmutáció a felelős. Hétfőn 115 olyan személy mintáján végezték el a vizsgálatokat, akik december 12. után érkeztek Nagy-Britanniából Szlovákiába, ebből 31 esetben volt kimutatható a brit vírusmutáció. 

(Denník N)

Bevezető
Pozsony |

A járványbizottság a Covid-automata szigorítása mellett döntött. Amíg a kórházban kezelt koronavírusos páciensek száma nem süllyed háromezer alá, Szlovákia nem kerül át a fekete, legsúlyosabb fázisból a vörösbe – tájékoztatott a járványbizottság keddi ülését követően Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter, és hozzátette, a javaslatot a kormány elé terjeszti.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment