Search by category:
Egyéb kategória

Érsekújvárban és Tardoskedden is csökkent a fertőzöttségi arány

Érsekújvárban és Tardoskedden is csökkent a fertőzöttségi arány
Száz Ildikó
2021. 02. 03., sze – 08:03

2021. február 3., szerda – 11:00
Érsekújvár

Friss ikon
Off

Törzs

Érsekújvárban a hét első napján 3 803 antigén-tesztet végeztek el, ebből 29 lett pozitív, ami 0,76%-os fertőzöttségi arányt jelent. Ezúttal szombattól hétfőig, tíz tesztelőponton zajlott a szűrővizsgálat, a városi hivatal által közzétett összesítésből kiderült, hogy összesen 14 097 személyt teszteltek le, és 119 lakosnak lett pozitív a teszteredménye, ami 0,84 százalékos fertőzöttséget jelent. A szűrővizsgálat első fordulójában, amely január 22-től 26-ig tartott, 15 801 lakost teszteltek le, és 236 esetben mutattak ki pozitív eredményt, ami 1,49 százalékos pozitivitást jelentett. Az érsekújvári lakosok elégedettek voltak azzal, hogy az önkormányzat által kialakított tesztelőpontokra időpontot foglalhattak, az önkéntesek jóvoltából zökkenőmentesen, rugalmasan zajlott a szűrővizsgálat. Az érsekújvári régió egyik legnagyobb településén Tardoskedden is folytatták hétfőn a tesztelést a Juhász-kúriában. A 358 levett mintából 4 volt pozitív, ami 1,1 százalékos fertőzöttséget jelent. A községi hivatal közzétette az összesített eredményeket is, melyekből kiderült, hogy a 2476 elvégzett tesztből 27 lett pozitív, ami 1,09 százalékos arányt jelent.

Érsekújvári tesztelés

Jóval biztatóbb eredmény született, mivel az első fordulóban 1292 lakos vett részt a tesztelésen és 23-nak lett pozitív eredménye, ami 1,78 százalékos fertőzöttségi arányt jelentett.

Bevezető
Érsekújvár/Tardoskedd |

Hétfőn is folytatták a tesztelést a járási székhely számos tesztelőpontján, és a nagy érdeklődés miatt este hét óráig várták az érdeklődőket a szűrővizsgálatra.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár/Tardoskedd

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment