Search by category:
Egyéb kategória

Pellegriniék szerint Matovič improvizálásánál még a Covid-automata is jobb megoldás

Pellegriniék szerint Matovič improvizálásánál még a Covid-automata is jobb megoldás
Mészáros Richárd
2021. 02. 03., sze – 22:27

2021. február 4., csütörtök – 08:44
Peter Pellegrini

Friss ikon
Off

Törzs

„A tanulók bármilyen formában történő visszatérése az iskolapadba mindenképp előnyös az oktatás minősége és a szociális készségek szempontjából” – közölte Patrícia Medveď Macíková, a párt szóvivője.

A párt továbbá kritizálta, hogy az állam ismét kötelezővé teszi a tesztek felmutatását, de ezek biztosításának felelőssége az önkormányzatokat és a munkáltatókat terheli.

A kormány a keddi ülésén elfogadta a Covid-automata aktualizálását. Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter a Covid-automata fekete fázisában néhány szigorítással szeretné elősegíteni a diákok visszatérését az iskolába. Így hétfőtől (február 8.) kinyitnak az óvodák és az alsó tagozatos osztályok, továbbá a középiskolák és szakiskolák végzős évfolyamai.

A kormánynak továbbá határozatot kell elfogadnia a kijárási tilalom szabályozásáról. Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter szerint jövő héttől ugyanazok a kivételek lesznek érvényben, mint eddig. Ezek közül több kivétel érvényesítéséhez negatív tesztre lesz szükség.

Bevezető
Pozsony |

A Covid-automata biztosan rendszerszintűbb megoldás, mint a kormányfő állandó improvizálása – közölte a parlamenten kívüli Hlas párt a szerdai állásfoglalásában. Ezenkívül egyetértettek a diákok egy részének visszatérésével az iskolákba. Negatívan értékelték, hogy a tesztelés elérhetőségéért továbbra is az önkormányzatoknak és a munkáltatóknak kell vállalniuk a felelősséget.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment