Search by category:
Egyéb kategória

Sokan csalnak az adóbónusszal

Sokan csalnak az adóbónusszal
Mészáros Richárd
2021. 02. 03., sze – 22:13

2021. február 4., csütörtök – 07:30
pénz euró

Friss ikon
Off

Törzs

„A 2018-as adatokat vizsgálva a hivatalunk kiderítette, hogy csak a vizsgált évben 7320 szülő adta be az igényét jogosulatlanul a gyermekek után érvényesíthető adóbónuszra, amivel az államnak csaknem 1,6 millió eurós kárt okoztak” – nyilatkozta lapunknak Martina Rybanská, a központi adó- és vámhivatal szóvivője.

A gyermekek után járó adóbónuszt először abban a hónapban lehet kérni, amikor a gyermek megszületik, és legfeljebb a gyermek 25 éves koráig jár. Az egyik legfontosabb feltétel, hogy az adóbónuszt egyszerre csak az egyik szülő igényelheti.

„Ezt azonban sokan nem tudják, vagy szándékosan csalnak. Az adataink szerint ugyanis 2018-ban 3826 esetben mindkét szülő igénybe vette az adóbónuszt, ami az államnak 821 ezer eurós többletkiadást jelentett”

– tette hozzá Rybanská.

Csaknem 3500 esetben ugyan csak az egyik szülő igényelte a bónuszt, ezt azonban több munkáltatónál is megtette, vagy nagyobb összegre tartott igényt a kelleténél, amivel mintegy 760 ezer eurós veszteséget okoztak az államnak. Rybanská szerint ezért arra kérik az adózókat, hogy idén az eddiginél is jobban ügyeljenek az adóbónusszal kapcsolatos szabályok betartására, mert ezt még szigorúbban ellenőrzik majd.

Bevezető
Pozsony |

Szigorúbb ellenőrzéseket tervez a gyermekek után érvényesíthető adóbónusszal kapcsolatban a központi adó- és vámhivatal, amely szerint rengetegen élnek vissza ezzel a lehetőséggel, ami jelentős károkat okoz az államkasszának.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment