Search by category:
Egyéb kategória

ÚMS: A városok nem tudják garantálni, hogy a jövőben is biztosítják a tesztelést

ÚMS: A városok nem tudják garantálni, hogy a jövőben is biztosítják a tesztelést
Mészáros Richárd
2021. 02. 03., sze – 22:21

2021. február 4., csütörtök – 08:00
országos tesztelés

Friss ikon
Off

Törzs

„Bízunk benne, hogy szerda estig vagy csütörtök reggelig kapunk egy egyértelmű útmutatást az iskolák és óvodák megnyitásához” – közölte Piršelová. A városok egyúttal üdvözölték, hogy az iskolák megnyitását az ún. Covid-automata fogja irányítani. Az unió szerint ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az önkormányzattól függ, hogy az aktuális járványhelyzet függvényében – a város válságstábjával és a regionális közegészségügyi hivatallal is együttműködve –, az iskolák megnyitása mellett döntenek-e vagy sem.

Az ÚMS bízik benne, hogy az egészségügyi miniszter legkésőbb a jövő héten minden települést tájékoztat arról, hogy a brit vírusmutáció hány százalékban van jelen Szlovákiában. Az unió üdvözli a követelésük teljesítését, mely szerint a pedagógiai és nem pedagógiai alkalmazottaknak prioritást kellene élvezniük az oltások beadásánál.

Bevezető
Pozsony |

A városok nem garantálják, hogy a következő hétvégétől továbbra is tudják vagy akarják biztosítani a lakosság tesztelését. Az önkormányzatok azzal érvelnek, hogy az egészségügyi dolgozóknak és a polgármestereknek fogytán van az erejük – közölte Daniela Piršelová, a Szlovákiai Városok Uniójának (ÚMS) szóvivője.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment