Search by category:
Egyéb kategória

Ipoly-híd: Nyitra megye aláírta a kivitelezési szerződést

Ipoly-híd: Nyitra megye aláírta a kivitelezési szerződést
Mészáros Richárd
2021. 02. 04., cs – 13:21

2021. február 4., csütörtök – 13:30
Ipoly-híd: Nyitra megye aláírta a kivitelezési szerződést

Friss ikon
Off

Törzs

A Magyarország és Szlovákia közti új Ipoly-híd három szakaszban készül el. Ezek közül magára a hídtestre Nyitra megye január 27-én aláírta a kivitelezési szerződést és azt elküldte Budapestre, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt – nek közölte lapunkkal Balkó József, Nyitra megye közlekedési főosztályvezetője. A NIF Zrt. az uniós beruházás vezető partnere lapunk megkeresésére még novemberben úgy reagált, hogy a nemzetközi közbeszerzés nyertese a Colas Közlekedésépítő Zrt, a Colas Út Zrt. és a Colas Slovakia. Gyakorlatilag magát a hidat a Colas közlekdésépítő Zrt építi fel, mégpedig 1 millió 872 ezer euróért, a magyarországi oldal csatlakozó útját és felvezetőjét a Colas Út Zrt. 1 millió 355 ezer 993 euróért, a szlovákiai oldalon pedig a Colas Út Zrt. és a Colas Slovakia közösen építi ki a hídra csatlakozó utat, 610 ezer 513 euróért.

Jelenleg a szlovákiai csatlakozásra készül a kivitelezési szerződés, amelyet most Nyitra megye bírál el. A szlovákiai bekötőutat a tervek szerint jövő tavasszal kezdik építeni, hiszen előbb el kell készülnie a hídnak, amire csatlakozni fog. Emiatt idén ősszel már elkezdődhetnek a leendő út földmunkái, mert azt a szakaszt magasítani kell. Tehát földet hordanak oda, az télen megszáll, ülepedik, tömörül, és arra lehet majd tovább építkezni jövő tavasszal” – taglalta az osztályvezető. Balkó hozzátette, a hídépítés során természetesen azt a házat is el fogják bontani, amit a megye az átkelő közelében megvásárolt.

Bár a NIF Zrt. novemberben még arról tájékoztatta az Új Szót, hogy a munkaterületet idén, január második felében átadják, Izrael Gergely, Helemba polgármestere most annyit közölt lapunkkal, hogy a faluban most még nincs mozgás emiatt, a munkaterületet pedig értesülései szerint a kivitelezési szerződés megkötése után, egy hónapon belül kell átadni.

Bevezető
Helemba |

A Helemba és Ipolydamásd közti új híd három szakaszban készül el, a terepmunkák várhatóan tavasszal kezdődnek.

Település / hely
Helemba

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Buchlovics Péter

Read More

Post Comment