Search by category:
Egyéb kategória

Biztató komáromi röplabdás siker a playoff-negyeddöntő előtt

Biztató komáromi röplabdás siker a playoff-negyeddöntő előtt
Lencsés Zoltán
2021. 02. 05., p – 18:28

2021. február 5., péntek – 18:42
röplabda

Friss ikon
Off

Törzs

Ezzel a Duna-partiak megerősítették helyüket a tabella 4. helyén, ami nagy előnyt jelent majd a playoffban.

A komáromiak nemrég megerősítették a csapatot, a privigyeiektől leigazolták a 204 cm magas blokkoló Filip Mačuhát és a feladó Maroš Kasperkevičet. Előbbi kezdőjátékosként jó teljesítménnyel debütált a kassaiak ellen, 12 pontot szerzett.

A komáromiak győzni akarása és elszántsága az első pillanattól érzékelhető volt. A háromjátszmás mérkőzésen sokkal jobban koncentráltak, szervezettebben és hatékonyabban játszottak, mint a vendégek. 

A mérkőzésen az első játszma volt a legkiegyenlítettebb: a hazaiak kezdtek jobban, de a vendégek igyekeztek a nyomukban maradni. A játékrész első felében a Duna-partiak vezettek 2-3 ponttal, de a kassaiak 14:14-re egyenlítettek, fordítani azonban nem tudtak, és a hazaiak megint elléptek 4 ponttal. A játszma végén újból szorongattak a vendégek, s feljöttek 23:22-re. A komáromiak három, a kassaiak egy játszmalabdát puskáztak el, végül a negyedik hazai lehetőség már nem maradt kihasználatlanul – 28:26, 1:0.

A második játszmában a vendégek nem tudták tartani a lépést a hazaiakkal, egyszer sem vezettek. Sok ki nem kényszerített hibát vétettek, hat szervát rontottak – a komáromiak csak kettőt – és az adogatásfogadásuk is gyenge volt. A játékrész közepétől a komáromiak átlagosan 4 ponttal vezettek a szett végéig, s ez a különbség megmaradt a játszma végéig, és 25:21-gyel zártak – 2:0.

A harmadik, utolsó játszmában alakult ki a legnagyobb hazai fölény. A kassaiak játéka elhalványult, szaporodtak a hibák, és 18:10-es állás után csak néhány perc kellett, s a komáromiak 25:18-ra nyerték a játszmát, a mérkőzést pedig 3:0-ra.

Robin Pělucha vezetőedző örömmel nyugtázta a sikert: „A pozsonyi gyenge teljesítményünk után jól játszottunk. A csapat nem ingott meg egyszer sem, s külön öröm, hogy a két új játékosunk jól mutatkozott be az első mérkőzésen. Ez a teljesítmény biztató jel a jövő héten kezdődő playoff-negyeddöntő előtt.”

Bevezető

Két nagyon szoros vereség után a komáromi Rieker UJS egyetemi röplabdacsapatnak sikerült 3:0-ra visszavágnia a kassaiaknak a férfiextraliga 12. fordulójának csütörtökön lejátszott mérkőzésen. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Jóba Mihály

Read More

Post Comment