Search by category:
Egyéb kategória

Brady a hetedik trófeájára hajt

Brady a hetedik trófeájára hajt
Mészáros György
2021. 02. 05., p – 18:34

2021. február 7., vasárnap – 18:00
Tom Brady

Friss ikon
Off

Törzs

Az összecsapás történelminek tekinthető, hiszen ez lesz az első alkalom, hogy az egyik fél, jelen esetben a Tampa, saját stadionjában léphet pályára, ahol a járványügyi előírásoknak megfelelően 25 ezer szurkoló lehet majd jelen.

Az irányítók
Ez az első Super Bowl, amelyben két olyan irányító lesz érdekelt, aki az előző két nagydöntőben magasba emelhette a Vince Lombardi-trófeát. Brady még a New England Patriots tagjaként 2019-ben a hatodik bajnoki címét nyerte a Los Angeles Rams legyőzésével, míg tavaly Patrick Mahomes a San Francisco 49ers ellen vezette sikerre a Kansas Cityt. Szakértők szerint Brady és Mahomes személyében ezen a Super Bowlon kerül szembe egymással minden idők legjobb, valamint a jelenkor és a jövő legkiemelkedőbb irányítója. Mahomes már most fantasztikus pályafutást tudhat maga mögött, hiszen kezdőként ez a harmadik szezonja, mindhárom idényében eljutott a főcsoportdöntőig, a legutóbbi kettőben pedig a Super Bowlig menetelt együttesével. Ezen kívül kezdőként első idényében ő lett a liga legértékesebb játékosa, és a tavalyi Super Bowlon is őt választották a legjobbnak.

A veterán Brady tavaly húsz év után hagyta el a New England Patriots csapatát, Tampában pedig rögtön megmutatta, miért is klasszis még mindig. Az egyéni számokat tekintve szinte mindenben klubrekordot döntött, ráadásul a 2003-as bajnoki cím után újra bejuttatta a floridai együttest a Super Bowlba.

Támadók
Kétségkívül a Kansasnél van a minőség, még a Tampa a mennyiségre támaszkodhat. A címvédőnél az elkapó poszton Tyreek Hill, míg a tight end pozícióban Travis Kelce emelkedik ki a csapatból és az egész NFL mezőnyéből. Ketten együtt 26 touchdownnal (TD) fejezték be az alapszakaszt. Kelce a rájátszásban már háromnál tart, Hill pedig két meccsen 17 elkapásnál és 282 yardnál. Egyedül a Kansas futóinál nincs kiemelkedő teljesítmény. A Tampa ezzel szemben a megbízható munkásemberekre támaszkodik, bár a futóknál nekik sincs okuk a bizakodásra, a poszton található négyesből Ronald Jones és Leonard Fournette hoz egy átlagos szintet. A tight endnél Rob Gronkowski és Cameron Brate ad ki egy Kelce-hez hasonló minőséget, ketten együtt járnak 7 TD-nél. Az elkapóknál viszont nagyon jól áll a Buccaneers: Mike Evans (12 TD), Chris Godwin (7) viszik a pálmát, de mögöttük sincs nagy szakadék, hiszen Antonio Brown 8 meccsen 4 TD-nél jár. Az egyéni képességek a Kansas felé billenek, ám, ha a Hill–Kelce párosból valamelyikük megsérülne, az alapjában rengetné meg a támadójátékukat. 

Védők
A védelemben szintén ugyanez a helyzet a két csapatnál. A Kansas védelmében ott van az a Chris Jones, aki – ha nem ismernénk egy bizonyos Aaron Donaldot (LA Rams) – a liga legjobba lenne. De nincsenek társai, több olyan játékos is van a védősorban, akik draftolatlanul érkeztek. A Bucs védelmében ezzel szemben 4 olyan játékos van, akiket a draft első körében választottak. 
A vezér egyértelműen Lavonte David a floridaiaknál, aki már 2012 óta klubnál van. De Jason Pierre-Paul vagy a sokadik virágzását élő, 34 éves Ndamukong Suh neve mellett sem mehetünk el. 

A fogadóirodáknál a Kansas az esélyesebb, de az elmúlt szezonban sokak által már lesajnált, ám idén ismét kiváló Bradyvel és a remek védővonalával a Bucs képes lehet a trónfosztásra. ⋌(mgy)

Bevezető

Közép-európai idő szerint hétfőn 0.30 órától rendezik a profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, az 55. Super Bowlt, amelyben az Amerikai főcsoport győztese, a címvédő Kansas City Chiefs, valamint a Nemzeti főcsoport bajnoka, a tizedik fináléjára készülő, 43 éves Tom Brady vezette Tampa Bay Buccaneers találkozik egymással.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Mészáros György

Read More

Post Comment