Search by category:
Egyéb kategória

Módosították az oltási stratégiát, prioritást élveznek a tanárok

Módosították az oltási stratégiát, prioritást élveznek a tanárok
Mészáros Richárd
2021. 02. 05., p – 22:55

2021. február 6., szombat – 08:30
koronavírus iskola

Friss ikon
Off

Törzs

Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter megerősítette, hogy az utóbbi hetekben többször is tárgyalt Krajčíval a pedagógusok vakcinázásáról. „A hétfőn (február 8.) érkező oltásokat azoknak a tanároknak és alkalmazottaknak szánjuk, akik bemennek tanítani az óvodákba és az alapiskolákba” – közölte Gröhling a közösségi hálón.

Hozzátette: az Állami Tartalékalapból 100 000 védőmaszkot és 21 000 arcvédő pajzsot utalnak ki az iskoláknak, ezeket jövő héten fogják széthordani.

A pedagógusközösség, több oktatási szervezet és néhány politikus is szorgalmazta a pedagógusok előnyben részesítését a vakcinázás során. Ezt azzal indokolták, hogy az iskolákba visszatérő tanárok közvetlen, szoros kapcsolatban lesznek a diákjaikkal, így magas lesz annak a kockázata, hogy megfertőződnek az új koronavírussal.

Bevezető

Az AstraZeneca gyártó vakcináival, melyek várhatóan jövő héten érkeznek Szlovákiába, első körben azokat a tanárokat fogják beoltani, akik bemennek tanítani az iskolákba – jelentette ki Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügy-miniszter. Hozzátette: módosították az oltási stratégiát, így a tanárok előnyt fognak élvezni, és még a kritikus infrastruktúra dolgozói előtt beoltják őket.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment