Search by category:
Egyéb kategória

Remišová: A járványellenes küzdelem regionális elven fog működni

Remišová: A járványellenes küzdelem regionális elven fog működni
Mészáros Richárd
2021. 02. 05., p – 23:01

2021. február 6., szombat – 09:00
Veronika Remišová

Friss ikon
Off

Törzs

A teszteléssel kapcsolatban rámutatott: sokan – például a kismamák – önkéntes karanténban vannak, és csak a családtagjaikkal találkoznak. „Felesleges lenne a természetbe tett séták miatt arra kényszeríteni őket, hogy rendszeresen leteszteltessék magukat” – tette hozzá.

Remičová szerint az eredeti javaslatokkal szemben az új óvintézkedések jobban figyelembe veszik az egyes régiók helyzetét. Egyben kilátásba helyezte, hogy azokban a járásokban, ahol sikeresebben fogják lassítani a vírus terjedését, lehetnek bizonyos lazítások.

„A cégek és az önkormányzatok az állam fontos partnerei a járványellenes küzdelemben. A felelős minisztereknek hatékonyabban kell velük kommunikálniuk, és fel kell őket készíteniük a változásokra” – hangsúlyozta a politikusnő, aki szerint ez elmúlt hetek fejleményei arról tanúskodnak, hogy az antigén tesztelés önmagában nem hoz számottevő javulást. „Ezért kell a hatékony oltási kampányra összpontosítani. Örülök, hogy a napokban a lakosság nagyobb arányát oltottuk be, mint Németország. Fel kell ugyanakkor készülnünk arra, hogy márciusban több szállítmány érkezik” – tette hozzá Remišová, aki szerint az oltás az egyedüli megoldás, amelynek köszönhetően idővel visszaállhat a társadalom normális működése.

Bevezető
Pozsony |

A koronavírus-világjárvány elleni további küzdelem regionális elven fog működni. Az iskolákban fokozatosan újraindul a tanítás, a természetbe negatív teszteredményt tanúsító igazolás nélkül is lehet majd menni. Ezt pénteken közölte a közösségi hálón Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes, hozzátéve: a hatékony oltási kampányra kell összpontosítani.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment