Search by category:
Egyéb kategória

A világjárvány megváltoztatja a lakosság étkezési szokásait

A világjárvány megváltoztatja a lakosság étkezési szokásait
Mészáros Richárd
2021. 02. 09., k – 22:55

2021. február 10., szerda – 11:23
koronavírus étterem

Friss ikon
Off

Törzs

„Akár otthon készítik el, akár étteremből rendelik, jobban odafigyelnek, milyen összetevőkből áll az étel” – derül ki a felmérés eredményeiből. Az élelmiszerek frissességét a válaszadók 63,4%-a tartja fontosnak, ezzel szemben az előző évben mindössze a megkérdezettek negyedének (25,4%) volt ez lényeges.

A Food Barometer felmérésébe bekapcsolódó válaszadók az „egészségesebb táplálkozás” szókapcsolat alatt a friss élelmiszereken kívül a vegetáriánus, valamint vegán alternatívát is értik, és a válaszadók több mint fele érez késztetést arra, hogy egészségesebb élelmiszerek után nézzen, illetve figyelembe vegye az ételeken feltüntetett tápértéket.

A felmérésből az is kiderült, hogy az éttermektől rendelők közel kétharmada kihasználja az alkalmazottaknak járó előnyöket, például étkezési jeggyel, illetve elektronikus étkezési kártyával fizet az ételért. Ez a fizetési mód a Food Barometer felmérésében részt vevő éttermek 78,9%-a szerint segít a krízis átvészelésében.

A felmérésről szóló információkat az Edenred Slovensko társaság tette közzé.

Bevezető
Pozsony |

Sokakat rákényszerített a világjárvány, hogy változtasson étkezési szokásain. Az egészséges, meleg ételt egyre fontosabbnak tartják az emberek – derült ki a Food Barometer legújabb felméréséből, amelybe 5740 válaszadó kapcsolódott be. A megkérdezettek több mint fele a járvány kitörése óta jobban odafigyel az egészséges táplálkozásra.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment