Search by category:
Egyéb kategória

Fontos ellenőrizni a légzésvédő maszkok minőségét

Fontos ellenőrizni a légzésvédő maszkok minőségét
Mészáros Richárd
2021. 02. 09., k – 22:58

2021. február 10., szerda – 13:00
koronavírus szájmaszk

Friss ikon
Off

Törzs

„Légzésvédő maszk vásárlásakor győződjünk meg annak minőségéről, mivel sajnos időről időre találkozni nem megfelelő minőségű maszkokkal, amelyek nem védenek megfelelően. Az Amerikai Betegségmegelőző és -ellenőrző Központ (CDC) rendszeresen teszteli ezeket a maszkokat” – közölte a minisztérium. Ha a légzésvédő maszkon kilégzőszelep található, a maszk fölött szükséges még egy szájmaszkot viselni.

A minisztérium szerint a reszpirátor rendeltetésszerű használat mellett többszöri alkalommal is felvehető. „Két használat között tanácsos a maszkot hosszabb időre kilógatni és kiszellőztetni” – tette hozzá a tárca.

Aki nem tud FFP2 típusú maszkot beszerezni, az viseljen az archoz jól illeszkedő, például sebészeti szájmaszkot – tanácsolja a minisztérium. Az egészségügyi tárca javaslata szerint az textilből készült szájmaszkokat célszerű minden nap kimosni. „A reszpirátort, illetve a közönséges szájmaszkot soha ne fogjuk meg a külső felén, ha ez mégis előfordul, akkor mossuk meg vagy fertőtlenítsük a kezünket” – figyelmeztet a minisztérium.

Bevezető

Légzésvédő maszk, azaz reszpirátor használatát javasolja az egészségügyi minisztérium a koronavírus brit mutációjával szembeni védekezésre. Különösen zárt, keveset szellőztetett helyiségekben és egyéb kockázatos helyeken javasolt a reszpirátor viselése – mutatott rá az egészségügyi tárca a közösségi hálón. A minisztérium arra hívja fel a figyelmet, hogy nem minden légzésvédő maszk egyformán jó minőségű.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment