Search by category:
Egyéb kategória

Közel duplájára nőtt az oltási kedv Szlovákiában

Közel duplájára nőtt az oltási kedv Szlovákiában
Balázs Lilla
2021. 02. 10., sze – 13:32

2021. február 10., szerda – 13:50
koronavírus-vakcina

Friss ikon
Off

Törzs

Míg tavaly decemberben a lakosok 22,3%-a oltatta volna be magát, addig ez az arány idén január-februárra már 39,8%-ra nőtt. A felmérést a Szlovák Tudományos Akadémia vezetésével az MNFORCE és a Seesame végezte: Hogy érzed magad Szlovákia? címen.

Arra a kérdésre, hogy beoltatná-e magát, a válaszadók 33,5%-a nemleges választ adott. A felmérés azt is kimutatta, hogy több férfi oltatná be magát mint nő. A pozsonyiak jelentős többsége, 54,8%-a fogadná el az oltást. Iskolázottság szempontjából az egyetemet végzettek 55%-a, az érettségi nélküliek 32,7%-a kérné az oltást.

Továbbra is érvényes, hogy a megkérdezettek politikai állásfoglalása komoly összefüggést mutat a kérdésre adott válasszal. Azok, akik a parlamenti választásokon nem vettek részt, beoltatni sem szándékozzák magukat, míg a kormánypártiak körében magasabbnak bizonyult az oltási kedv is. Az OĽaNO pártra szavazók 70,4%-a élne az oltás lehetőségével. A leginkább oltásellenesek az ĽSNS szavazói – derült ki a felmérésből.

Azok a válaszadók, akik a Covid-19-el megfertőződtek, és kórházi ellátásra is szorultak, egyértelműen az oltás mellett döntenek. Ugyanígy azok is, akiknek közeli hozzátartozójuk esett át a betegségen.

„Az oltást pártolók számának növekedését az is okozhatja, hogy a járvány egyre súlyosabb méreteket ölt. Illetve hozzájárul az is, hogy Szlovákiában minimális negatív következménye volt az oltásnak” – jegyezte meg Robert Klobucký, a Szociológiai Intézet munkatársa.

(bl, TASR)

Bevezető
Pozsony |

Egy friss felmérés alapján Szlovákiában megnőtt azoknak a száma, akik beoltatnák magukat.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment