Search by category:
Egyéb kategória

Szabadlábra helyezték az állami tartalékalap volt elnökét

Szabadlábra helyezték az állami tartalékalap volt elnökét
Hegedűs Norbert
2021. 02. 11., cs – 13:06

2021. február 11., csütörtök – 13:30
Kajetán Kičura

Friss ikon
Off

Törzs

A férfi tavaly április óta van vizsgálati fogságban. Korrupciós bűncselekmények ügyében folyik ellene eljárás. A döntés nem jogerős. Az ügyész fellebbezett, a fellebbezést a Legfelsőbb Bíróság fogja elbírálni. A szabadon bocsátási kérelmet Rastislav Palovič, Kajetán Kičura ügyvédje azzal indokolta, hogy már kihallgatták az összes fontos tanút.

Kajetán Kičura 2020. április 23. óta van vizsgálati fogságban. Az előzetes letartóztatást a Legfelsőbb Bíróság novemberben hét hónappal meghosszabbította.

Kajetán Kičurát március végén váltotta le az új kormány a Szlovák Állami Tartalékalap éléről. A döntést a világjárvány elleni küzdelemhez szükséges egészségügyi segédeszközök beszerzése során vétett hibákkal indokolták. Kajetán Kičura elutasította a tartalékalap által kötött szerződésekkel és a fia által vásárolt lakásokkal kapcsolatos vádakat. Az ügyben még márciusban indított büntetőeljárást a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA).

Bevezető

A besztercebányai Specializált Büntetőbíróság vizsgálóbírója csütörtökön eleget tett Kajetán Kičura, a Szlovák Állami Tartalékalap volt elnöke szabadon bocsátási kérelmének.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment