Search by category:
Egyéb kategória

Az első fázisban az alkalmazottak további kategóriái is megkaphatják az oltást

Az első fázisban az alkalmazottak további kategóriái is megkaphatják az oltást
Mészáros Richárd
2021. 02. 12., p – 16:47

2021. február 12., péntek – 17:15
koronavírus-vakcina

Friss ikon
Off

Törzs

Az oltásra való jelentkezés két körben zajlik – csütörtökön (február 11.) a legfeljebb 55 éves és e kor alatti pedagógusok jelentkezhettek, míg az 55 év feletti alkalmazottak számára a rendszer az elkövetkező napok folyamán nyílik majd meg. Az oktatásügyi tárca arról tájékoztatott, hogy az iskolák és tanítók számára a jelentkezés a korlátozott befogadóképesség miatt zajlik fokozatosan. A regisztrációra szolgáló URL-címet fokozatosan elküldik az intézmények igazgatóinak. „Az iskolák és a tanárok a korlátozott befogadóképesség miatt csak fokozatosan kerülnek sorra. Ha az iskola nem jogi személy, az igazgató szerepkörének ellátását ebben az esetben az iskolafenntartó biztosítja” – áll az oktatásügyi minisztérium közösségi oldalán.

Az első fázisban az óvodák és a speciális iskolák pedagógusai, az alsó tagozatos tanítók vagy iskolai klubok alkalmazottai, az egészségileg hátrányos helyzetű gyermekek számára fenntartott középiskolák, a készségfejlesztő iskolák vagy szakiskolák tanárai, illetve olyan pedagógusok kaphatják meg a védőoltást, akik a középiskolák végzős évfolyamainak tanításáért felelnek.

Az alsó tagozatos tanító kategóriába tartoznak a tanárok, gyógypedagógusok és nevelőtanárok pedagógiai asszisztensei is. Az 55 éves és e kor alatti pedagógusok oltása szombaton (február 13.) veszi kezdetét. Az oktatásügyi minisztérium weboldalán a következő áll az oltással kapcsolatban: „abban az esetben, ha az alapiskola felső tagozatán tanító pedagógus az alsó tagozaton is tanítói feladatkört lát el, ez az alkalmazott az oltásnak ebben a fázisában nem kaphatja meg a vakcinát az oltóanyag korlátozott mennyisége miatt”. Ez a korlátozás azonban nem érvényes a speciális alapiskolákra.

Azok számára, akiket be fognak oltani, a munkáltató egy igazolást állít ki. Ezzel az igazolással kell majd bejelentkezniük az oltóközpontban. Az iskola igazgatója minden alkalmazottnak biztosít ilyen papírt, aki jelentkezett az oltásra.

Az oltás első fázisa a következő három hétben fog zajlani, a védőoltás beadását szombaton kezdik meg. Fokozatosan következő csoportokat fognak meghatározni, hogy minél előbb minden alkalmazott megkapja a vakcinát.

Bevezető
Pozsony |

Elsőbbséget fognak élvezni az oltás során azok a pedagógus alkalmazottak is, akik az egészségügyi középiskolákban zajló tanításért felelnek, valamint a gyógypedagógiai nevelési intézmények (reedukációs központok, diagnosztikai központok, iskolaszanatóriumok) dolgozói is. A pedagógus alkalmazottak oltásáról a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi, Tudományos és Sportügyi Minisztériuma tájékoztatott a weboldalán. Az információkat péntek délelőtt frissítették.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment