Search by category:
Egyéb kategória

Február közepén a Hlas nyerné a parlamenti választást, Kotlebáék nem kerültek volna a törvényhozásba

Február közepén a Hlas nyerné a parlamenti választást, Kotlebáék nem kerültek volna a törvényhozásba
Mészáros Richárd
2021. 02. 12., p – 16:44

2021. február 12., péntek – 17:00
Peter Pellegrini

Friss ikon
Off

Törzs

Az SaS a második helyen végezne, a pártra a válaszadók 15,1 százaléka szavazna, az OĽaNO pedig a harmadik helyen lenne a szavazatok 13,8 százalékával. Őket a Smer követné 8,5 százalékkal, majd a Progresszív Szlovákia (PS), következne, a pártra a megkérdezettek 7,2 százaléka voksolna. 5,4 százalékkal a Za ľudí és 5,1 százalékkal a Sme rodina is bekerülne.

A KDH a szavazatok 4,9 százalékával a parlamenti küszöb alatt maradna. A jelenlegi parlamenti pártok közül az ĽSNS nem kerülne be, a válaszadók csupán 3,8 százaléka szavazna rájuk. Az SNS a szavazatok 2,3 százalékát kapná.

A magyar pártok közül az MKP 2%-ot szerezne, míg az MKÖ és a Híd a szavazatok 0,8%-át, a Magyar Fórum 0,7%-át tudhatná magának.

A felmérés eredményei szerint kevesebb mint két százalékot kapna a Vlasť (1,8), a Dobrá voľba (1,6%), a Spolu (0,7%) a, Socialisti.sk (0,3%), és a Strana zelených (0,2%).

A felmérés készítői olyan válaszokat is kaptak, hogy a megkérdezett a „Mazurek/Uhrík pártját fogja választani. „Ezt a »Nem tudom, kire szavaznék« válaszok közé soroltuk, mivel ez a politikai szubjektum még nem létezik” – magyarázta Václav Hřích, az AKO ügynökség ügyvezető igazgatója.

Bevezető
Pozsony |

Ha a jövő hétvégén lenne a parlamenti választás, azt a Hlas nyerné a szavazatok 25 százalékával – derül ki az AKO ügynökség által készített felmérésből, amelyet 2021. február 8. és 11. között végeztek 1 000 válaszadó bevonásával.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment