Search by category:
Egyéb kategória

Kitekintő a VASÁRNAPBAN: Akit Putyin nem nevez nevén

Kitekintő a VASÁRNAPBAN: Akit Putyin nem nevez nevén
Récsei Noémi
2021. 02. 15., h – 08:03

2021. február 15., hétfő – 08:03
kitekintő

Friss ikon
Off

Törzs

De kicsoda is ez a bizonyos Alekszej Navalnij?

Vlagyimir Putyin orosz elnök hatalmát megingatni nem egyszerű. Sőt azt is mondhatnánk: lehetetlen. De legalábbis lehetetlennek tűnik. Több mint két évtizede, 1999 óta vezeti az országot, váltogatva az államfői és a miniszterelnöki posztokat, és amikor már úgy tűnt, hogy nem vállalhat újból tisztséget, úgy változtatta meg az alaptörvényt, hogy az ne akadályozza újbóli indulását a választáson. Ezt a betonbiztos pozíciót támadja az utóbbi években Alekszej Navalnij, a legismertebb orosz ellenzéki politikus és aktivista – ha figyelembe vesszük, hogy nem elégedtek meg a bebörtönzésével, hanem idegméreggel próbáltak véget vetni az életének, akár az is felmerülhet bennünk, hogy van is némi esélye megzavarni a legfőbb köröket.

Rizsányi Attila riportjából azt is megtudhatják, mikor lépett először porondra ellenzéki színtéren; mivel tett szert nemzetközi hírnévre; mekkora a hatalma; kik a követői; hányszor tartóztatták le; milyen a viszonya Putyinnal; mire számíthat a jövőben…

Bevezető

Az utóbbi időben egyetlen oroszországi ellenzékinek sikerült elérnie a nemzetközi figyelem ingerküszöbét, őt pedig bebörtönözték, megmérgezték, majd újra bebörtönözték.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment