Search by category:
Egyéb kategória

Téma a VASÁRNAPBAN: Történet egy idősotthonból. Megfertőződött, meghalt, eltűntek az ékszerei

Téma a VASÁRNAPBAN: Történet egy idősotthonból. Megfertőződött, meghalt, eltűntek az ékszerei
Récsei Noémi
2021. 02. 15., h – 08:00

2021. február 15., hétfő – 08:00
téma

Friss ikon
Off

Törzs

Elhalálozás esetén ezt még tetézi, hogy a temetésre hetekig várni kell, és a hozzátartozók gyakran már csak a zárt koporsót látják. De ha mindezek után még az elhunyt lakó értéktárgyait sem adja ki maradéktalanul az intézmény, az már több a soknál.

Ez történt olvasónkkal, Erikával is, akinek a nagynénje már tíz éve él egy Kelet-szlovákiai nyugdíjasotthonban. „Ella néninek nem volt családja, a férjével együtt költöztek be, amikor már úgy érezték, fogytán az erejük. Elemér bácsi három éve halt meg, azóta én voltam az egyetlen élő rokona, kapcsolattartó személynek is engem jelentett be, ha bármi történne…”

Hogyan került Ella néni kórházba? Miért nem tudott elbúcsúzni tőle az unokahúga? Mit tapasztalt az otthonban? Hova lettek az ékszerek? Miért nem tesz feljelentést? Hogyan működik ez a legtöbb nyugdíjasotthonban? Mit lehet tenni, ha eltűnik egy-egy értéktárgy? Mi a helyzet fertőzöttség terén a nyugdíjasotthonokban jelenleg?

Vrabec Mária riportjában ezekre a kérdésekre is választ kapnak a már megvásárolható Vasárnapban.

Bevezető

Akinek most nyugdíjasotthonban, szociális intézményben van a hozzátartozója, az duplán aggódhat az egészségéért és azért is, hogy ha bármi baj van, meg sem látogathatja.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment