Search by category:
Egyéb kategória

Enyhén romlik a járványhelyzet Szlovákiában, már 19 járás fekete besorolású

Enyhén romlik a járványhelyzet Szlovákiában, már 19 járás fekete besorolású
Mészáros Richárd
2021. 02. 16., k – 18:09

2021. február 16., kedd – 18:26
Marek Krajčí

Friss ikon
Off

Törzs

Naponta körülbelül 108-an vesztik életüket a fertőzésben. A kórházi kezelésre szoruló betegek száma leginkább Kassa, Nagyszombat és Trencsén megyében nőtt, míg Pozsony megyében a múlt héthez képest némileg stabilizálódott a helyzet. Jelenleg 712 szabad Covid-ágy van, amelynél elérhető az oxigénterápia, további 52-nél pedig lélegeztetőgép biztosított.

A Covid-automata szempontjából továbbra is az egész ország fekete besorolású. A járások szerinti leosztás szerint 19-re nőtt a feketével jelöltek száma, míg 50 járás vörös, tíz pedig a pirosak közé tartozik.

Krajčí szerint kevés a vakcina az országban, ezért a járványbizottság ülésén szó esett az orosz Szputnyik-vakcina engedélyezéséről is. Pavol Jarčuška infektológus szerint előnyt jelentene, ha Szlovákia már azelőtt előjegyezné magát az orosz oltóanyagra, mielőtt az Európai Unió engedélyezi azt.

A hírt frissítjük!

Bevezető

A koronavírus okozta hazai járványhelyzet enyhe romlást mutat. Egyre több beteg szorul kórházi ellátásra, nő a lélegeztetőgépre szoruló páciensek száma is. A reprodukciós szám enyhén 1 fölött van – tájékoztatott Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügy-miniszter a járványbizottság keddi ülését követően.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment