Search by category:
Egyéb kategória

Ezekben a járásokban a jövő héten is biztosan zárva lesz az összes iskola

Nemhogy csökkent, 19-re emelkedett a fekete zónába sorolt járások száma – ezekben tilos kinyitni az iskolákat. Tehát a jövő héten sem lesz iskolai oktatás a Dunaszerdahelyi, a Galántai, a Vágsellyei, a Rozsnyói és a Nagyrőcei járásban. 

Marek Krajčí egészségügyi miniszter ma este ismertette az újabb járványszámokat, jövő héten ezek alapján lesznek érvényben az  egyes járásokban  a korlátozások.

A Covid-automata szerint az egy fokkal jobb, bordó járásokban a helyi viszonyoktól, a regionális közegészségügyi hivatal döntésétől és az esetleg felbukkanó iskolai fertőzésektől függ, hogy lehet-e (folytatódhat-e) az oktatás az alsó tagozaton. Ez azt jelenti, hogy könnyebben kinyitnak például egy falusi iskolát, mint egy városit – de mindenesetre mindkettőre lehetőség van, a fekete zónában kizárt az iskolai oktatás.
A bordó járásokban is szüksége van 7 napnál nem régebbi tesztre a munkába járóknak. A fent sorolt járásokon kívül gyakorlatilag az összes többi magyarok lakta járás a bordó zónába tartozik.

Újdonság, hogy a térképen jelölik azt is, hogyan alakulhat a helyzet a járványügyi adatok alapján két hét múlva. NEG felirat jelöli, ahol még több fertőzöttre számítanak (Ilyen például Pozsony).
STAB felirat jelöli, ahol nem várható komoly változás, ilyen például a fekete zónában a Dunaszerdahelyi, vagy a bordó zónában a Komáromi járás.

POZ felirattal azokat a járásokat jelölték, ahol a számok alapján mérséklődni fog a járvány. E várakozás szerint például a Galántai járás a jövő hét után átkerülhet a bordó zónába, és március 1-től kinyithatna az alsó tagozat (de éppen tavaszi szünet lesz), a Vágsellyei járásban viszont erre nem látnak esélyt a járványügyi szakértők.
A bordó zónában például az Érsekújvári járásban mutatkozik esély a javulásra.

Krajčí összegzése szerint az országos helyzet “enyhén tovább romlott”.  Ugyanakkor Szlovákia már a múlt héten negatív rekordot döntött: az 1 millió főre vetített aktuális halálozási ráta nálunk volt a legmagasabb a világ összes országa közül.

A REGIONÁLIS COVID-TÉRKÉP

(az országos Covid-automata szerint egész Szlovákia fekete)

fekete zónába
Újdonság, hogy a térképen jelölik azt is, hogyan alakulhat a helyzet a járványügyi adatok alapján két hét múlva.

Ezekben a járásokban a jövő héten is biztosan zárva lesz az összes iskola” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment