Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová aláírta a gyógyszer-hozzájárulás eltörléséről szóló törvényt

Čaputová aláírta a gyógyszer-hozzájárulás eltörléséről szóló törvényt
Mészáros Richárd
2021. 02. 17., sze – 22:27

2021. február 18., csütörtök – 08:00
Zuzana Čaputová

Friss ikon
Off

Törzs

A nyugdíjasoknál figyelembe veszik a jövedelmet, a legolcsóbb gyógyszer árához fizetendő hozzájárulást véve alapul. Az intézkedés költségeit az állami költségvetésből térítik meg.

Az új jogszabály a rászoruló betegek csoportjának helyzetét hivatott javítani.

A hat év alatti gyerekek mentesülnek a gyógyszer-hozzájárulás fizetése alól. Továbbra is érvényes, hogy a legalacsonyabb árú gyógyszer, orvostechnikai eszköz vagy a diétás élelmiszer árát veszi alapul az egészségbiztosító. Az intézkedés 2021. április 1-jétől lép érvénybe.

2022. január 1-jétől a súlyos fogyatékossággal élő személyek hozzájárulását is eltörlik. Ha az érintett személynek jövedelme van, annak összege nem haladhatja meg a meghatározott limitet.

A szakértők évi 36 millió euróra becsülik azt az összeget, ami 2021 és 2023 között az állami egészségbiztosítót terhelni fogja az intézkedés kapcsán.

A jogszabály 2021. április 1-jén lép hatályba.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová köztársasági elnök aláírta a gyógyszerek, orvostechnikai eszközök és diétás élelmiszerek árához való hozzájárulásról szóló törvényt – tájékoztatott Martin Strižinec, az államfő szóvivője. A módosítás célja, hogy a lakosság kiválasztott csoportjainak – a súlyos fogyatékossággal élő személyeknek, a hat éven aluli gyerekeknek és a nyugdíjasoknak – ne kelljen hozzájárulást fizetniük a kiváltott gyógyszerek, orvostechnikai eszközök és diétás élelmiszerek után.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment