Search by category:
Egyéb kategória

Rekordmagas a kórházban kezelt fertőzöttek száma, fogytán vannak a gyógyszerek

Rekordmagas a kórházban kezelt fertőzöttek száma, fogytán vannak a gyógyszerek
Mészáros Richárd
2021. 02. 18., cs – 18:48

2021. február 18., csütörtök – 19:00
koronavírus kórház

Friss ikon
Off

Törzs

A kihívások között például bizonyos gyógyszerek átmeneti hiányát említette, amelyek a Covid-19-pozitív páciensek kezelése során fogytak el. Hozzátette: az egészségügyi minisztériummal, a gyártókkal és a gyógyszerszállítókkal közösen intenzíven dolgoznak a probléma megoldásán. A kórházakat tájékoztatták az átmeneti hiányról, a kezelőorvosok ennek megfelelően aktualizálják a Covid-19 betegségben szenvedő páciensek terápiáját.

Kráľ elmondta: mivel a galántai Covid-kórházban növelni kell a lélegeztetőgépekkel felszerelt ágyak számát – jelenleg tíz darab áll rendelkezésre – több aneszteziológus szakemberre lesz szükségük. Hozzáfűzte: Észak-Szlovákiából vagy Csehországból várnak orvosokat Galántára.

Bevezető
Pozsony |

A Svet zdravia hálózat kórházaiban ezen a héten vették nyilvántartásba az eddigi legtöbb Covid-19 betegségben szenvedő pácienst. Kedden 686, csütörtökön pedig 670 ilyen páciens szorult kórházi ellátásra – tájékoztatott Tomáš Kráľ, a ProCare és a Svet zdravia hálózat szóvivője csütörtökön, hozzátéve: a kórházaknak több kihívással is szembe kell nézniük.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment