Search by category:
Egyéb kategória

Bővítik a krematóriumok hűtőkapacitását

Bővítik a krematóriumok hűtőkapacitását
Hegedűs Norbert
2021. 02. 19., p – 10:26

2021. február 19., péntek – 11:01
krematórium

Friss ikon
Off

Törzs

Ebben egyeztek meg csütörtökön (február 18.) a belügyminisztérium válságkezelési osztályának, a Szlovák Közegészségügyi Hivatalnak (ÚVZ), valamint a Temetkezési Vállalatok és Krematóriumok Szövetségének (SAPaKS) képviselői. A TASR hírügynökséget Barbara Túrosová, a belügyminisztérium szóvivője tájékoztatta.

„Mivel a község kötelessége gondoskodni a temetkezésről, kérvényeznie kell a regionális közegészségügyi hivatallal, valamint a járási biztonsági tanáccsal vagy válságstábbal együttműködve egy hűtőberendezés bérlését. A bérlés költségeit az állam fedezi” – fűzte hozzá Túrosová. A tárca kidolgoz egy útmutatót a járási hivatalok számára, hogy azok egységesen járhassanak el az ügyben.

Szlovákiában több napja problémát jelent a krematóriumokban jelentkező kapacitáshiány. A belügyi tárca a tárgyalópartnereivel közösen erre a válsághelyzetre keresett megoldást csütörtökön.

Bevezető

A krematóriumok a feltétlenül szükséges időre mobil hűtőcellákat bérelhetnek abban az esetben, ha nem rendelkeznek elegendő hűtőkapacitással, illetve a hamvasztókemence karbantartása esetén.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment