Search by category:
Egyéb kategória

A továbbfertőzés ellen is védelmet nyújt a Pfizer vakcinája

A továbbfertőzés ellen is védelmet nyújt a Pfizer vakcinája
Balázs Lilla
2021. 02. 22., h – 12:00

2021. február 22., hétfő – 13:00
koronavírus-vakcina Pfizer

Friss ikon
Off

Törzs

100 emberből 82 kapott már vakcinát Izraelben, mely így világelső jelenleg a beoltottság terén. Itt valóban átfogó adatokat tudnak közölni arról, hogy milyen védelmet nyújt a védőoltás: úgy tűnik, igazolódott korábbi sejtésük, miszerint a Pfizer-BioNTech vakcinája nem csak a megfertőződés, hanem a fertőzés továbbadása ellen is hatásos védelmet nyújt.

Az eredményeket a február 6-ig terjedő háromhetes időszak alapján közölték, az akkori állás szerint a felnőtt lakosság több mint negyede, 27%-a kapta meg az oltás mindkét adagját. Ekkor még csak a Pfizer-BioNTech oltása volt elérhető az országban.

A két adagot jelentő oltás ugyanakkor 93%-os hatásossággal akadályozta meg a kórházba kerülést vagy a betegség halálos kimenetelét.

Az izraeli eredmények alapján az oltottság a koronavírus új variánsai ellen is megfelelő védelmet nyújt: a B.1.1.7. jelű brit variáns ellen is. Az egyre nagyobb oltottság miatt drasztikusan csökkent a naponta újonnan regisztrált fertőzöttek száma.

Az izraeli vizsgálat viszont nem tér ki a dél-afrikai vírusváltozat elleni védelemre.

(bl, telex)

Bevezető

Az országban zajló előrehaladott oltási program adatai alapján, a Pfizer-BioNTech vakcinája 89 %-ban hatásos volt bármilyen típusú Covid-fertőzés ellen, a tüneteket okozó fertőzés ellen pedig 94%-ban nyújtott védelmet – közölte az izraeli egészségügyi minisztérium.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment