Search by category:
Egyéb kategória

Itt az új Suzuki Hayabusa

Itt az új Suzuki Hayabusa
Demecs Péter
2021. 02. 22., h – 11:53

2021. február 22., hétfő – 14:42
MOtor

Friss ikon
Off

Törzs

A Hayabusa első generációs megjelenése kis túlzással sokkolta a motoros világot. 1999-ben mutatták be a motort, melynek végsebessége elérte a 340 km/órát (nem véletlen, hogy a Hayabusa vadászsólymot jelent). Azonnal elnyerte a világ leggyorsabb sorozatgyártású motorkerékpárjának címét, miközben a teljesítmény kényelmes irányítással párosult. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az első széria értékesítése meghaladta a 115 000 darabot, majd a modellváltások és új funkciók bevezetésével tovább hódította a világot és a sorozat eddigi eladása meghaladta a 189 100 darabot.
Az új Hayabusa teljesítményéről az Euro 5-ös kibocsátási előírásoknak megfelelő 1340 köbcentis, soros 4 hengeres, vízhűtéses, DOHC, 16 szelepes motor gondoskodik. A fejlett elektronikus vezérlőrendszerek között megjelenik a 3 gyári beállítást és 3 felhasználói választást nyújtó Suzuki Vezetésimód-választó (SDMS-Alpha), mely optimalizálja a teljesítményt és a motor jellemzőit a vezetési körülményekhez és a vezetési stílusokhoz, a Suzuki Intelligens Vezetési Rendszer (S.I.R.S) pedig önmagában fokozza a motoros magabiztosságát és kényelmét. A kétirányú gyorsváltó rendszer akár igazi versenykörülményeket is lehetővé tesz a motoros számára. 

motor

Az első kerék felemelkedését vezérlő és szabályozó rendszer 10 üzemmód-beállítást kínál. Az 1. fokozat minimális beavatkozást nyújt, míg a 10. fokozat gyakorlatilag lehetetlenné teszi az első kerék felemelkedését a talajról. A rajtvezérlő rendszer a hatékony elrajtolás és gyorsulás opciójaként három üzemmódot kínál. Az 1. fokozat 4000 fordulat per percre korlátozza a motor fordulatszámát, a 2. fokozat 6000 fordulat per percre, míg a 3. fokozat – a leggyorsabb üzemmód – 8000 fordulat per percre képes. A Suzuki motorkerékpárokon elsőként jelenik meg a vészvillogó funkció, amely (55 km/ó sebesség felett) hirtelen fékezés esetén automatikusan villogtatja az irányjelzőket, ezzel is növelve a követő járművek figyelmeztetését. A motorkerékpárhoz az aktív sebességkorlátozó és a tempomat is elérhető. 

Bevezető
Pozsony |

A 22 évvel ezelőtt bemutatott legenda újraszületett, s minden eddiginél nagyobb teljesítményt kínál. Íme az új Suzuki Hayabusa.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Demecs Péter

Read More

Post Comment