Search by category:
Egyéb kategória

Az urológia nem csak a férfiaké…

Az urológia nem csak a férfiaké…
Hegedűs Norbert
2021. 02. 22., h – 09:40

2021. február 28., vasárnap – 09:00
vesekő

Friss ikon
Off

Törzs

Nincs kivétel

„Tudni kell, hogy a vese, a húgyutak, de a vesekő is mindkét nemet érinti” – figyelmeztetett dr. Pavel Drlík cseh urológus. A nőket leggyakrabban az alsó és felső húgyúti gyulladások kínozzák, amelyeket a húgyhólyagban megtelepedett baktériumok elszaporodása okoz. A következő ok a nem kielégítő folyadékbevitel.

Hölgyek, ne becsüljék le a húgyúti fertőzés tüneteit: a gyakori vizelési ingert, az égő, a vizelés közben érzett szúró, égő fájdalmat. A következő baj, ami a nőt az urológushoz vezeti, a vesekő. Fő oka a nem megfelelő folyadékbevitel és a csökkent szomjúságérzet.

Mi hajlamosít a vesekőre?

  • túlsúly
  • a fehérjében gazdag étrend
  • túlzott sófogyasztás
  • dohányzás
  • a csontritkulás ellen szedett mésztartalmú készítmények

A citrátok elősegítik a vesekőképződést. Ez az anyag a vizeletben fordul elő, s az a szerepe, hogy csökkentse a vesekövek kialakulásának kockázatát. Ha nagyon alacsony a szintje, táplálékkiegészítő formájában is pótolni lehet.

Ismeri a kőtörőfüvet?

A megelőzés hatásos eszközének bizonyult a kőtörőfű (Chanca Piedra). Ellazítja a sima izomzatot és elősegíti a vizelet problémamentes távozását. Hatására a kisebb vesekövek természetes úton hagyhatják el a szervezetet. Az Amazóniából származó gyógynövénynek számos varázslatos gyógyhatása van. A Chanca piedra nálunk nem nagyon ismert kisebb méretű növény. Körülbelül 40 cm magas, Dél-Amerika esőerdőinek mélyéből származik. Évezredek óta mind a délamerikai indiánok, mind az ájurvéda dicsérik tulajdonságait. Az utóbbi évtizedekben számos kutatást végeztek, amelyek megerősítették az emberi egészségre gyakorolt pozitív hatását.
 

Bevezető

Az urológiát gyakran férfi nőgyógyászatnak becézik, pedig egyáltalán nem olyan szakterületről van szó, ami a nőket elkerüli. A húgyúti gyulladás, az inkontinencia, a medencefenék zavarai és a vesekő vezetheti urológushoz a hölgyeket.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kovács Ilona

Read More

Post Comment