Search by category:
Egyéb kategória

Čeľovský: Példátlan, hogy a Sátor-banda hosszú éveken át gyilkolhatott

Čeľovský: Példátlan, hogy a Sátor-banda hosszú éveken át gyilkolhatott
Hegedűs Norbert
2021. 02. 22., h – 16:02

2021. február 22., hétfő – 18:21
rendőrség illusztráció

Friss ikon
Off

Törzs

„Kiderült, hogy korrupt rendőröket vásároltak meg, akik lehetővé tették, hogy bűncselekményeket kövessenek el, akár a legbrutálisabbakat is. „Ahogyan a vádiratban áll, képesek voltak arra is, hogy ledarálják az egyik bandatag maradványait. A gyilkolás nem jelentett számukra semmi különöset. Futószalagon végezték” – hangsúlyozta az ügyész.

Čeľovský azt mondta, nincs tudomása arról, hogy bárhol Európában lett volna olyan bűnbanda, amely 80 gyilkosságért felelős, annyiért, amennyinek az elkövetésével a Sátor-bandát gyanúsítják. „Nem tudok arról, hogy valahol Közép-Európában lenne példa ilyenre. Legfeljebb valahol Dél-Olaszországban, de ebben sem vagyok biztos” – mondta az ügyész.

A bazini Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) hétfőn kezdte tárgyalni H. Lehel, a Sátor-banda egyik tagjának ügyét. H. Lehelt a Sátor-bandában sírásóként is emlegették, most öt gyilkossággal vádolják, a vád szerint nemcsak strómanokat, hanem néhány bandatagot is meggyilkolt, köztük Sátor Lajost egykori bandavezért is. Sátor holttestét még nem találták meg, az tettesek állítólag többször kiásták és máshová vitték a maradványokat.

H. Lehel

Strómanokat és tanúkat tüntetett el a Sátor-banda, de ok nélkül is gyilkolt

Bérgyilkosságokat követett el, strómanokat és kényelmetlen tanúkat gyilkolt, akik vallomást tehettek volna a rendőrségen, de ok nélkül is gyilkolt a dunaszerdahelyi Sátor-banda, amelynek bűnlajstromában gazdasági bűncselekmények, áfa-csalás és illegális cigarettagyártás is szerepel.

Bevezető

Példátlan, hogy a dunaszerdahelyi Sátor-banda hosszú éveken át zavartalanul gyilkolhatott és követhetett el bűncselekményeket, anélkül, hogy valós büntetőeljárás indult volna ellenük – mondta a TASR hírügynökségnek Bohdan Čeľovský, a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment