Search by category:
Egyéb kategória

Szlovákiában jelenleg 19 járás fekete besorolású

Szlovákiában jelenleg 19 járás fekete besorolású
Hegedűs Norbert
2021. 02. 22., h – 16:06

2021. február 22., hétfő – 16:44
országos tesztelés

Friss ikon
Off

Törzs

A Simonyi, a Dunaszerdahelyi, a Galántai, a Szinnai, a Nyitrai, a Vágsellyei, az Aranyosmaróti, a Nagyrőcei, a Rozsnyói, a Báni, a Vágújhelyi, a Galgóci, a Pöstyéni, a Nagyszombati, a Garamszentkereszti, a Gyetvai, az Illavai, a Turócszentmártoni és a Zólyomi járásban a legmagasabb, negyedfokú a Covid-19 betegség terjedésének kockázata.

Harmadfokú, bordó riasztás érvényes a legtöbb járásban, köztük az öt pozsonyi járásban, a négy kassai járásban, továbbá a Kassa-vidéki, Komáromi, Lévai, Nagymihályi, Érsekújvári, Rimaszombati, Szenci, Tőketerebesi és Nagykürtösi járásban is.

Tíz járásban másodfokú, piros riasztás van érvényben. A déli járások közül egyedül a Losonci tartozik ebbe a kategóriába.

Az egészségügyi minisztérium arról tájékoztatott, hogy a COVID automata szerinti, fekete besorolású járásokban az iskolák zárva vannak, a bordó járásokban a megnyitásuk a regionális közegészségügyi hivatal ajánlásától függ. A piros és rózsaszín járásokban az iskolák nyitva tartanak.

A fekete és bordó besorolású járásokban hét napnál nem régebbi, negatív teszttel lehet munkába járni. A vörös járásokban 14, a rózsaszín járásokban 21 napnál nem régebbi tesztre van szükség. A fekete járásokba tilos belépni, és tilos azokat elhagyni. A bordó, piros és rózsaszín járások közötti átjárás csak hét napnál nem régebbi, negatív teszt birtokában engedélyezett.

Bevezető

Jelenleg Szlovákia 19 járása fekete besorolású. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment