Search by category:
Egyéb kategória

Filip Polášek: Történelmet írtam, ezt nem veszi el tőlem senki

Filip Polášek: Történelmet írtam, ezt nem veszi el tőlem senki
Mészáros György
2021. 02. 22., h – 17:35

2021. február 22., hétfő – 17:53
Filip Polášek

Friss ikon
Off

Törzs

„A legfontosabb mérkőzéseken Ivannak (Dodig, a páros partnere – a szerk.) és nekem is segít a tapasztalat. Mindhárom nagy döntőnket megnyertük – az Australian Opent, a Cincinnati 1000-es tornát és a pekingit is. Ebben az évben Melbourne-ben már az első edzésektől kezdve jól éreztem magam. Nagyon bejött a gyors borítás, hasonló volt, mint a cincinnati versenyen. A teljesítményünk egyre jobb lett, az utolsó 3-4 meccset már nagyon magas színvonalon teljesítettük” – kezdte Polášek, aki a tornagyőzelemnek köszönhetően beverekedte magát a világranglista top 10-es mezőnyébe.

A szlovák teniszező elmondta, hogy a hosszú hazaút alatt volt idejük az ünneplésre is. „Ivannal megittunk pár italt, de csak a repülőút elején, így nagyon jól telt az út. Az első pár órában még a gratulációkra válaszolgattunk, rengeteg volt belőlük.”
Melbourne-ben a döntő után Polášek és partnere is kapott egy-egy trófeát, amit haza hozhattak. Azt, amelyikre felkerült a nevük, Melbourne-ben kellett hagyniuk. A teniszező öröme szinte határtalan, hiszen a tornagyőzelem mellett a barátnője pénteken életet adott második gyermeküknek, Olivia-Viktóriának is. „A napokban kell hazaengedniük a kórházból. Az idősebb lányom még a barátnőm szüleinél van, így egy kicsit egyedül leszek otthon. De aztán mindent bepótolunk. Már nagyon várom, hogy találkozhassam a családommal, 21 napot voltam távol. De megérte. Törökországban, Antalyában döntőt játszottunk, Melbourne-ben pedig megnyertük a Grand Slam-trófeát. Lassan felfogom, hogy én vagyok az első férfi teniszező Szlovákiában, aki erre képes volt. Remek érzés, ezt már nem veszi el tőlem senki. Remélem, hogy ez csak a kezdet, és további sikerek várnak rám.”
Filip Polášek most pár napig a jól megérdemelt szabadságát tölti, de aztán újra edzésbe áll, hiszen szombaton már Katarba utazik egy újabb versenyre. A későbbiekben pedig Dubaj és Miami következik. Természetesen mindhárom versenyen a győzelem lesz a célja. ⋌(TASR)

Bevezető

Az Australian Open férfi páros versenyének megnyerése után is további sikerekre vágyik. Szeretne egyszer párosban világelső lenni, és még több Grand Slam-trófeát begyűjteni. Az AusOpen megnyerésével történelmet írt szlovák teniszező, Filip Polášek ezeket a hazaérkezése utáni sajtótájékoztatón mondta.
 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment