Search by category:
Egyéb kategória

Örülhetnek az allergiások és a gyenge immunrendszerűek

Örülhetnek az allergiások és a gyenge immunrendszerűek
Hegedűs Norbert
2021. 02. 22., h – 09:33

2021. február 23., kedd – 14:30
allergia k

Friss ikon
Off

Törzs

A szlovákiai szakmai társaságok közül az elsők között alakított ki Facebook-csoportot Alergológovia a imunológovia Slovenska néven. Az érdeklődők kérdéseket tehetnek fel és megtudhatják, hogy tüneteiket allergia, influenza, megfázás vagy Covid-19 váltotta-e ki.

Hiteles információkat közöl

„Az Fb-csoport létrehozását korkövetelménynek tartjuk. Ismeretes, hogy a világhálón rengeteg hamis információ kering, amelyek a betegségeket és kezelésüket érintik. A virtuális világban olyan csatornát szeretnénk kialakítani, amely hiteles információkat terjeszt az allergiákról és az immunrendszerről. Emellett a szakterület legfrissebb ismereteit is közzétesszük” – magyarázta dr. Miloš Jeseňák professzor, a szervezet elnöke. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az allergia világszerte a negyedik leggyakoribb betegség, és az életminőség szempontjából nemcsak társadalmi, hanem gazdasági terhet is jelent. A szakorvosok állítják: az allergiát komolyan kell venni, és megfelelően kell kezelni. Az nem megoldás, hogy különféle eszközökkel elfojtjuk a tüneteket.

Azonnal választ kapnak a kérdésre

Ilyenkor, amikor sokakat a megfázás veszélye fenyeget, és a világ a pandémiával küzd, nehéz megkülönböztetni, hogy a tünetek vírusfertőzést vagy szokásos betegséget jeleznek. Ha mindehhez még allergia is párosul, a beteg állapota gyorsan romlik. Az allergológusoknak és immunológusoknak segít a Chatbot applikáció, amely azonnal választ ad az érdeklődők kérdésére. Elmagyarázza például, hogy a szokásos allergiás tünetek – orr- és szemviszketés, vizenyős, piros, dagadt szem és nátha – más betegségek esetén egyáltalán nem vagy csak ritkán fordulnak elő.

Hogyan működik?

A Chatbotnak köszönhetően több felhasználótól egyszerre kérdezi meg, hogy milyen tünetei vannak. A válaszok alapján kiértékeli, hogy a tünetek influenzára, megfázásra, allergiára vagy Covid-19-re utalnake. Természetesen nem kizárt a tévedés, így a tanácsok csak tájékoztató jellegűek. Az oldalon az orvosok véleménye is olvasható az egyes allergiás betegségekről, kezelésükről, megelőzésükről, a hatékony védekezőképesség kialakításáról és a védőoltásról. A Szlovák Allergológiai és a Klinikai Immunológiai Társaság a legeredményesebb modern kezelést népszerűsíti. Az oldal az orvosoknak is értékes információkat nyújt, mert megismerkedhetnek a legmodernebb gyógymódokkal és az immunrendszer hibáiból eredő betegségekkel.

Bevezető

Napjainkban rengeteg hamis információ él a köztudatban az egészségről, a betegségekről és kezelésükről. A Szlovák Allergológiai és a Klinikai Immunológiai Társaság platformot hozott létre, ahol a széles közvélemény számára érdekes és bizonyított információkat közöl az allergiáról és az immunrendszerről. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kovács Ilona

Read More

Post Comment