Search by category:
Egyéb kategória

Fico szerint Matovičnak elment az esze, állítja, a kormányfő hazudott az orosz vakcináról

Fico szerint Matovičnak elment az esze, állítja, a kormányfő hazudott az orosz vakcináról
Mészáros Richárd
2021. 02. 23., k – 16:56

2021. február 23., kedd – 17:00
Robert Fico

Friss ikon
Off

Törzs

„Nincs semmilyen hivatalos dokumentum, amely bizonyítaná a kétmillió adag vakcina megrendelését, vagy azt, hogy rendelkezésre állna ekkora mennyiség” – jelentette ki a pártelnök a Smer oroszországi kapcsolataira hivatkozva. Fico őrültnek nevezte Matovičot. „Mesél egy történetet, és meggyőződése, hogy a történet igaz” – jegyezte meg. A volt kormányfő bírálta azt is, ahogy Matovič a szakértőkről beszél.

„Egy józanul gondolkodó miniszterelnök nem mondhat olyat, hogy amikor ő kezelte a világjárványt, világbajnokok voltunk, és most, hogy a szakértők kezelik, már mi vagyunk a legrosszabbak a világon”

– jegyezte meg Fico, hozzáfűzve: ez sértés, és a szakemberek helyében nem menne el a találkozóra, amelyre a kormányfő hívta meg őket.

Fico szerint kormányváltásra van szükség, ezért folytatják az aláírásgyűjtést, melynek célja egy népszavazás kezdeményezése az előrehozott választásokért. Állítása szerint már több tízezer aláírást sikerült összegyűjteni. Elutasította a népszavazásra javasolt kérdés alkotmányosságának kétségbe vonását.

Bevezető
Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfőnek elment az esze, a magatartása az adott helyzetben rendkívül veszélyes az országra nézve – jelentette ki Robert Fico volt kormányfő és a Smer elnöke a keddi sajtótájékoztatóján. Úgy véli, a kormány elveszítette minden tekintélyét, és nincs rá esély, hogy bármi is megváltozik. Hozzátette: a kormányfő nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy Oroszország kétmillió adag Szputnyik vakcinát ajánlott fel Szlovákiának.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment