Search by category:
Egyéb kategória

Balic: „Kreatívan és gyorsan kell fociznunk”

Balic: „Kreatívan és gyorsan kell fociznunk”
Orosky Tamás
2021. 02. 26., p – 18:10

2021. február 27., szombat – 11:27
DAC

Friss ikon
Off

Törzs

Azzal, hogy a múlt héten hazai pályán csupán 1:1-es döntetlent játszottak a dunaszerdahelyiek a zsolnaiak ellen, biztossá vált, hogy a második helyen zárják az alapszakaszt, és hazai pályán kezdik meg a rájátszást az 5. helyen végző csapat ellen. 

Értékesíteni a helyzeteket

Andrija Balic Kalmár Zsolttal együtt kihagyta a zsolnaiak elleni találkozót, de a Michalovce ellen már valószínűleg mindketten bevethetőek lesznek. „Jó csapat a keletieké, több minőségi futballistával is rendelkeznek. Ellenünk mindig védekezésre rendezkednek be, így valószínűleg sokat lesz nálunk a labda. Kreatívan, gyorsan és egyszerűen kell futballoznunk, de főleg a helyzeteinket kell értékesítenünk. Bízom benne, hogy otthon tartjuk a három pontot. Azzal, hogy a múlt héten nem léphettem pályára, csak megnőtt a futball iránti éhségem. Én és a csapat is felkészültünk, győzni akarunk” – mondta a DAC 23 éves horvát középpályása. 

Gólgazdag meccsek

A két csapat eddig 16-szor találkozott egymással, ebből 11 dunaszerdahelyi győzelem mellett két döntetlen és három nagymihályi diadal született. Ezen mérkőzések gólátlaga 3,3, ami gólgazdag találkozót vetít előre. A tavalyi naptári évben a DAC két bajnokin találkozott a Michalovce csapatával, és ezeken az összecsapásokon 11 gól született. Bernd Storck az előző szezon rájátszásának nyitómeccsén pont a Michalovce ellen mutatkozott be egy hazai 5:0-s sikerrel. Októberben pedig idegenben győzött 4:2-re a DAC.

A jelenleg a bajnoki táblázat 10. helyén álló zempléni csapatból a vendégjátéka leteltével januárban visszatért Dunaszerdahelyre Taiwo, Zuberu Sharani viszont kölcsönben csatlakozott a nagymihályiakhoz. 

A DAC–Michalovce mérkőzést a MOL Arénában zárt kapuk mögött rendezik, a játékvezető a palásti Kišš Bálint lesz.

(dac1904.sk)

Bevezető
Dunaszerdahely |

A DAC labdarúgócsapata a nagymihályiakat fogadja a Fortuna Liga alapszakaszának utolsó előtti, 21. fordulójában szombaton (14.00) a MOL Arénában.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Read More

Post Comment