Search by category:
Egyéb kategória

A Komáromi járásban megfelelő a „járványfegyelem“

A Komáromi járásban megfelelő a „járványfegyelem“
Vataščin Péter
2021. 03. 01., h – 14:33

2021. március 1., hétfő – 15:30
Komárom

Friss ikon
Off

Törzs

A múlt hét folyamán, február 22-28-a között 788-szor antigén-, 254 alkalommal pedig PCR-tesztek segítségével 1042 főnél mutatták ki a Covid-19-et – tájékoztatta az Új Szót Helena Uríčková, a RÚVZ epidemiológusa és igazgatóhelyettese. Március 1-ével Komáromban 739, Gútán 273, Ógyallán 109, végül Naszvadon 160 fő volt aktív fertőzött. Ami az aktív gócpontokat illeti, a járásban két gyermek-, és három idősotthonban vannak továbbra is csoportos fertőzések. Emellett összesen 27 családi járványt tartanak nyilván több településen, ahol legalább három, legfeljebb pedig hat fő Covid-pozitív.

Érdeklődésünkre Uríčková elmondta, a járásban kifejezetten jó a járványfegyelem, a hivatalnak az idei évben mindösszesen hét szabályszegésről van tudomása: hat alkalommal a maszkhordás elmulasztása, egy esetben pedig a karanténkötelezettség megszegése okozott gondot.

Bevezető
Komárom |

Ám az aktív esetek száma továbbra is nagyon magas: hétfőn 2339-en voltak koronavírusosak a Komárom Regionális Egészségügyi Hivatal (RÚVZ) nyilvántartása szerint.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment