Search by category:
Egyéb kategória

Enyhén javul a járványhelyzet a Dunaszerdahelyi járásban

Enyhén javul a járványhelyzet a Dunaszerdahelyi járásban
Kiss Bartalos Éva
2021. 03. 01., h – 12:34

2021. március 1., hétfő – 12:47
teszt

Friss ikon
Off

Törzs

Dunaszerdahelyen az elvégzett tesztek és a kiszűrt fertőzöttek száma is csökkent az előző heti eredményekhez képest. A hétvégén 5 971 mintavételt végeztek el az önkormányzat által felállított tesztpontokon, ebből 36 mutatott pozitív eredményt. A minták 0,6 százalékában mutatták ki a koronavírus-fertőzés jelenlétét – olvasható az önkormányzat hírportálján. Már nem csak az önkormányzat által működtetett mintavételi helyeken végzik el az antigén-tesztet a hétvégén, hanem több tesztpont is nyitva tart, ezek eredményei módosíthatják a hétvégi számokat.

Bősön is folytatódott a csökkenő tendencia. A járás legkisebb városában 3 307 mintát vizsgáltak ki a tesztelő csapatok, 18 mutatott pozitív eredményt. A múlt heti 0,63 százalékról 0,57 százalékra csökkent a fertőzöttségi szint.

Nagymegyeren grafikával is szemléltetik, hogy a kötelező tesztelések óta hogyan alakult a járványgörbe a régióban. A városban hétvégente tesztelnek, de hét közben is nyitva tart a tesztpont. Az elmúlt hét napban állandó volt a tesztek száma, a pozitív esetek aránya viszont enyhén csökkent.

teszt

A járásban 8108-an produkáltak pozitív tesztet a járvány kitörése óta. A covid-automata szerint fekete zónában marad a járás. Vörös Teréz, a Dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal járványügyi osztályának vezetője is megerősítette, hogy enyhén csökkent a fertőzöttek száma, arról azonban nincsenek információik, hogy milyen arányban vannak jelen a vírusmutációk a régióban.

„Továbbra is nagy az érdeklődés a tesztelés iránt, részben amiatt, hogy a járásunk fekete besorolású, így a munkába járó személyeknek hétnaponta szükségük van a negatív tesztre” – közölte Vörös Teréz.

Ennek ellenére már csak ritkán láthatunk hosszú sorokat a tesztállomások előtt. A hét elején csak páran vártak az eredményre a kórház alagsorában lévő antigén-mintevételi helyen, a tesztre érkezőknek nem kellett várakozni. Vörös Teréz szerint ez leginkább annak köszönhető, hogy egyre több teszthely működik a járásban, a legtöbb a hét minden napján nyitva tart. „A Dunaszerdahelyi járásban a járványügyi korlátozások betartása több kívánnivalót hagy maga után, például a szájmaszk viselése a közterületeken. Ha a lakosság betartja majd a szigorúbb intézkedéséket, várható a járványügyi helyzet jelentős javulása“ – utalt Vörös Teréz a kormány által elfogadott szigorításokra.

Bevezető
Dunaszerdahely/ Bős/ Nagymegyer |

Kedvezőbb eredményeket hozott a hétvégi tesztelés a Dunaszerdahelyi járásban. Azonban egy évvel a világjárvány kirobbanása óta sem sajátítottuk el az alapvető védekezési elvet, az epidemiológus szerint sokan nem hordják megfelelően a maszkot.

Település / hely
Dunaszerdahely/ Bős/ Nagymegyer

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment