Search by category:
Egyéb kategória

Kolíková is megerősítette, nem a laboratórium miatt kérték vissza az oroszok a vakcinát

Kolíková is megerősítette, nem a laboratórium miatt kérték vissza az oroszok a vakcinát
Mészáros Richárd
2021. 04. 15., cs – 13:49

2021. április 15., csütörtök – 14:00
Mária Kolíková

Friss ikon
Off

Törzs

Matovič korábban azt állította, Oroszország azért kéri vissza a vakcinákat, mert az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal (ŠÚKL) hivatalosan nem akkreditált laboratóriumban végeztette az oltóanyag bevizsgálását. 

Zuzana Čaputová a szerződés és a vakcinák visszaadását kérő orosz levél áttanulmányozása után csütörtökön azonban cáfolta ezt, bővebb információt azonban nem közölt erről. Hozzátette: a Szputnyik V vakcinák megvásárlásáról szóló szerződést kötelezően nyilvánosságra kellene hozni.

A Denník N megkereste Kolíkovát is, aki megerősítette, nem ez volt az oroszok indítéka. „Az adott levélből más derül ki” – írta azzal, hogy úgy véli, ezzel kapcsolatban az egészségügyi tárcának kéne tájékoztatnia. 

Szputnyik

A minisztérium elemzi a Szputnyik-szerződés nyilvánosságra hozásának lehetőségét

Pozsony |

Az egészségügyi minisztérium elemzi a Szputnyik V-vakcinák megvásárlásáról szóló szerződés nyilvánosságra hozásának lehetőségét, melyet Szlovákia kötött a gyártó céggel – mondta Zuzana Eliášová, a tárca szóvivője.

Bevezető
Pozsony |

Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter a Denník N hírportálnak megerősítette, az orosz fél nem amiatt kérte vissza a vakcinát, amit korábban Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter állított.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment