Search by category:
Egyéb kategória

VIDEÓ+GALÉRIA: Megérkeztek Kassára a Szputnyik-vakcinák

VIDEÓ+GALÉRIA: Megérkeztek Kassára a Szputnyik-vakcinák
Hegedűs Norbert
2021. 03. 01., h – 17:39

2021. március 1., hétfő – 17:39
igor matovič szputnyik

Friss ikon
On

Törzs

Igor Matovič (OľaNO) kormányfő a múlt héten harangozta be az orosz vakcinák beszerzését, azóta gyanús csend volt az üggyel kapcsolatban. A mai nap folyamán aztán kiderült, hogy éjszaka titokban Oroszországba repült a szlovák légierő egyik Spartan teherszállító repülőgépe, amely – mint kiderült – a vakcinákért ment.

Matovič köszönetet mondott az orosz gazdasági miniszternek, akivel állítása szerint hetek óta tárgyalt. Szlovákia kétmillió adag Szputnyik V vakcinát vásárol – jelentette be a kassai reptéren.

A kormányfő megbízhatónak nevezte az orosz vakcinát és elismételte, hogy az elkövetkező hónapban egymillió, majd májusban és júniusban újabb millió orosz vakcina érkezik. Reméli, hogy az orosz fél betartja a szerződésben foglaltakat.

Matovič szerint ezekkel negyven százalékkal növekedhet az oltások beadásának sebessége. A mostani szállítmányban 200 000 vakcina van, ami 100 000 embernek elég.

A kormányfő azt mondja, hogy még nem döntötte el, hogy ő beoltatná-e magát a Szputnyik vakcinával. Állítása szerint nyitott minden vakcinára, amit nálunk használni fognak.

Matovič gratulált Marek Krajčí egészségügyi miniszternek a bátorsághoz, hogy a Za ľudí vétója és az SaS elutasító hozzááállása ellenére is rábólintott az orosz vakcinák behozatalához.

Matovič tagadta, hogy Andrej Danko, az SNS elnöke bármilyen segítséget nyújtott volna a vakcinák beszerzésében.

Megérkeztek Kassára a Szputnyik-vakcinák
2021. 03. 01., h – 18:00
Hegedűs Norbert

Gallery images
matovič szputnyik

matovič szputnyik

matovič szputnyik

matovič szputnyik

matovič szputnyik

Leírás

Németi Róbert felvételei

Krajčí elmondta, hogy a Szputnyikkal önkéntes alapon zajlik majd az oltás, az emberek választhatnak, hogy beoltatják-e vele magukat.

Az orosz vakcinával leghamarább két hét múlva kezdik oltani az érdeklődőket.

A Szputnyik V védőoltás alkalmazásáról szóló kormányjavaslatot február második felében megvétózta a Za ľudí koalíciós párt. Utóbbi ragaszkodik ahhoz, hogy előbb az Európai Gyógyszerügynökségnek (EMA) kell jóváhagynia a vakcinát.

Bevezető

Hétfő délután megérkeztek a kassai reptérre Oroszországból a Szputnyik-vakcinák.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment