Search by category:
Egyéb kategória

Jókívánságokkal eregettek lufikat az óvodások

Jókívánságokkal eregettek lufikat az óvodások
Ibos Emese
2021. 03. 02., k – 09:33

2021. március 2., kedd – 17:14
Királyfiakarcsa

Friss ikon
Off

Törzs

Vasárnap mintegy 360 lufit töltöttek meg héliummal, ezeket osztották szét a falvakban, mindenki kapott belőlük, aki csatlakozott az akcióhoz. Este hét óra előtt pár perccel a hangosbemondó segítségével indult a visszaszámlálás, majd mindenki a saját háza előtt, egyszerre engedte útjára a lufiját, közben pedig Keresztes Idikó „Csak ennyi kell”című, a karanténidőszakra írt aktuális dala szólt. A lufikat egymásnak szánt jókívánságokkal engedték a magasba.

„A következő lufieregetést már nagyban szeretnénk megszervezni, amikor túl leszünk a járványon és fellélegezhetünk végre. Összegyűlünk a sportpályán egy tömeges lufieregetésre”

– mondta bizakodva Dohorák Szilvia, a királyfiakarcsai óvoda igazgatója. A lufikról a helyi vállalkozók gondoskodtak, Wurczell Zoltán polgármester pedig mindenben segítette az ötlet megvalósítását.

Királyfiakarcsa

Dohorák Szilvia szerint szinte már nincs olyan család, melyre nincsenek hatással a világjárvány következményei. A szerencsésebbek átvészelték, de sok olyan család van, ahol családtagot, közeli barátot gyászolnak.

„Naponta hallom a megrendítő történeteket, ennek ellenére úgy érzem, sokan már félvállról veszik a járvány veszélyeit, mert elegük van a korlátozásokból. Az én egyik hozzátartozóm is Covidban halt meg. Ekkor tudatosult bennem, hogy milyen szerencse és érték, amíg magunk körül tudhatjuk a családtagjainkat, a barátainkat. Innen az ötlet, hogy köszönjük ezt meg közösen”

– beszélt a lufikkal kapcsolatos ötletről Dohorák Szilvia.

Hozzátette: „Már valóban mindenkinek elege van, mindenki szeretne visszatérni a megszokott életviteléhez, de ki kell bírni ezt a remélhetőleg már csak pár hónapot. Vigyázzunk egymásra, hogy jövő ilyenkor is együtt lehessünk.” Januártól az óvodában is távoktatás van, naponta egy órát, 11 órától 12 óráig a gyerekek online tanulással töltenek. Feladatlapokat oldanak, verseket, a számokat és a szlovákot tanulják közösen az óvónénikkel, a szülőkkel pedig játszanak. Piskótatésztát is sütöttek közösen, a tanító nénik az óvoda konyháján, a gyerekek otthon a szülőkkel.

Bevezető
Királyfiakarcsa |

Február utolsó estéjén színes lufik szálltak a magasba a Királyfiakarcsa önkormányzathoz tartozó Karcsákból. 

Település / hely
Királyfiakarcsa

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Somogyi Katalin

Read More

Post Comment