Search by category:
Egyéb kategória

Csehországot szidták az orosz médiában, és a harmadik világháborút emlegették

Csehországot szidták az orosz médiában, és a harmadik világháborút emlegették
Balaskó Réka
2022. 04. 29., p – 14:52

2022. április 29., péntek – 15:23
Friss ikon
Off

Törzs

Vladimir Szoloviov „putyinistaként” emlegetett műsorvezető azt fejtegette az orosz médiában, hogy az ukrajnai háború lényegében a második világháború folytatása, amiben szerinte Csehország Németországot segítette úgy, mint most Ukrajnát.

„Nézzék meg a cseheket. Szívesen javítanak és szállítanak nehézgépeket, ahogy a német időkben is tették” – mondta azokra az április közepi jelentésekre utalva, amelyek szerint a cseh fegyvergyárak segítenek az ukránoknak a katonai felszerelésük javításában.

Margarita Simonianová újságíró, a Kreml-közeli Russia Today és a Szputnyik médiumok vezetője is érdekes kijelentéseket tett. Szerinte például valószínűbb a harmadik világháború kirobbanása, minthogy Oroszország veszítsen Ukrajnában. Szoloviov ezzel válaszolt: „Mi a mennybe megyünk, ők meg szétesnek”. Simonianová azt felelte: „Egy nap mindannyian meghalunk”.

Az orosz propaganda egyre gyakrabban emlegeti a nukleáris fegyverek háborús alkalmazásának témáját. Ennek oka lehet a nyugati fegyverszállítások intenzívebbé válása és a jelenlegi ukrajnai harci helyzet, mivel az orosz csapatok lassan és súlyos veszteségek árán haladnak előre – írja a Novinky.cz.

Bevezető

Csehországot olyan országként emlegették, ami támogatja a háborút. A Novinky.cz portál szerint minél nehezebb az oroszok helyzete Ukrajnában, annál erősebb a propaganda.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment