Search by category:
Egyéb kategória

Az újságírók megfigyelése ügyében öt személy ellen indult büntetőeljárás

Az újságírók megfigyelése ügyében öt személy ellen indult büntetőeljárás
Hegedűs Norbert
2021. 03. 03., sze – 15:11

2021. március 3., szerda – 15:16
Marián Kočner

Friss ikon
Off

Törzs

A gyanú szerint Marian Kočner Peter Tóthot bízta meg azzal, hogy biztosítsa egyes személyeknek, elsősorban újságíróknak a megfigyelését. „A cél az volt, hogy bizalmas információkat szerezzenek róluk” – tette hozzá. Peter Tóth Miroslav Kriakot bízhatta meg azzal, hogy állítson össze egy megfigyelő csoportot. Štefan Mlynarčíkkal és Juraj Škripával szerezhették be a szükséges technikai berendezést, melynek költségeit Marian Kočner fedezhette.

„A megfigyelés helyszíneit Marian Kočner határozhatta meg, amelyek olyan pozsonyi bárok és kávézók voltak, ahová újságírók és politikusok jártak” – tette hozzá. A megfigyelést végző személyek Slivka szerint fényképeket és videofelvételeket készítettek a találkozókról és beszélgetésekről.

„Az eddig ismert információk szerint az sem akadályozta a megfigyelést, ha a bárban zártkörű rendezvényre került sor. A bár és a kávézó környékét is megfigyelhették, de más helyeket is Pozsonyban és környékén” – tette hozzá Slivka.

Bevezető

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) nyomozója öt személy ellen indított büntetőeljárást az újságírók megfigyelése ügyében, Marian Kočnert és Peter Tóthot is beleértve, akiket a megfigyelt személyek magánélethez való jogának a folytatólagos megsértésével gyanúsítanak.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment