Search by category:
Egyéb kategória

Matovič szerint az orosz vakcina nem ok a kormány bukására

Matovič szerint az orosz vakcina nem ok a kormány bukására
Czímer Gábor
2021. 03. 03., sze – 15:12

2021. március 3., szerda – 15:24
Igor Matovič

Friss ikon
Off

Törzs

Matovič a szerdai kormányülésről távozóban az újságíróknak röviden annyit mondott, hogy délután tart sajtótájékoztatót. 15:15-ig erre azonban nem került sor, viszont a miniszterelnök két bejegyzést is közzétett a közösségi oldalán. Az egyikben visszautasítja, hogy a Szputnyik V-vakcinát Oroszország a hibrid háború eszközeként használná. Korábban Ivan Korčok (SaS jelölt) külügyminiszter állította ezt. Matovič szerint a koalíciós partnerei használják a témát arra, hogy szétverjék a kormányt. Kiemelte, az orosz vakcinával csak azokat oltják be, akik ezt önként vállalják, és azt sem tartja a kormány bukására elegendő oknak, hogy a vakcina-szállítmányt személyesen fogadta a kassai reptéren. Azt írja, az orosz vakcina megrendelésekor csak az emberéletek megmentését tartotta szemelőtt.

 

SPUTNÍK AKO ZBRAŇ

Naši koaliční partneri tretí deň tvrdia, ako veľmi zle sme s Marekom zhrešili, keď sme malým-veľkým…Közzétette: Igor Matovic – 2021. március 3., szerda

Richard Sulík

Kormányválság robbant ki, az SaS a kabinet rekonstrukcióját követeli

Koalíciós válságba került Igor Matovič (OĽaNO) kormánya, Richard Sulík, az SaS vezetője a kormány átalakítását követeli, és nem elégszik meg a Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter leváltásával, a kormányfő fejét is akarhatja. Előrehozott parlamenti választást azonban nem szeretne.

A közösségi oldalán közzétett másik bejegyzésében a miniszterelnök arról ír, egyesek szerint az általa és Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter által beszerzett 2 millió adag Szputnyik V-vakcinának az a baja, hogy Oroszországból származik, illetve a szemére vetették, hogy a reptéren üdvözölte a szállítmányt. Richard Sulík, a koalíciós SaS vezetője helytelenítette az orosz vakcina-szállítmány üdvözlését. Matovič szerint egyes, magas pozícióban lévő politikusoknak az felel meg, hogy minél több ember haljon meg, minél több lakos és a gazdaság is szenvedjen. „A jelszavuk – minél rosszabb Szlovákiának, annál jobb az ő sikertelen pártjaiknak, melyek kormányozni akarnak” – írta a kormányfő.

MY BUĎME INÍ

Stovka ľudí denne zomiera a miesto toho, aby sme sa všetci sústredili na zháňanie vakcín, kde kto vie -…Közzétette: Igor Matovic – 2021. március 3., szerda

Bevezető
Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök szerda délutánig csak a közösségi oldalán reagált arra, hogy koalíciós partnere, az SaS-t vezető Richard Sulík a kormány jelentős átalakítását követeli. A kormányfő szerint az orosz Szputnyik V-vakcina nem ok arra, hogy megbukjon a kormány.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment