Search by category:
Egyéb kategória

Cáfolja a dunaszerdahelyi kórház, hogy visszaélnek a vakcinákkal

Cáfolja a dunaszerdahelyi kórház, hogy visszaélnek a vakcinákkal
Hegedűs Norbert
2021. 03. 03., sze – 14:24

2021. március 3., szerda – 14:30
koronavírus-vakcina

Friss ikon
Off

Törzs

A rádió arról értesült, hogy azok is kapnak oltást, akik egyelőre nem jogosultak rá, sőt, pénzért is árulhatják az adagokat. Azt állítva, hogy a hatodik adagot nem tudják kinyerni az üvegből, használhatatlanként evidálják az adagot, de a valóságban mégis beadják, csak olyannak, aki nem szerepel az oltási stratégiában, vagy épp pénzt ad érte.

„Kizárjuk annak lehetőségét, hogy pazarolnák, vagy az oltási programban nem szereplő társadalmi csoportok tagjainak adnák be a vakcinát. A dunaszerdahelyi kórházban az oltás kezdetőtől, vagyis az év elejétől maximálisan kihasználják a Comirnaty vakcinák hatodik adagját“ – szögezte le Jana Fedáková hozzátéve, hogy az eddig kapott oltóanyagok száz százalékát felhasználták.

A szóvivő elmondta, akkora az érdeklődés az oltás iránt, hogy havonta csak körülbelül száz embert tudnak beoltani a várólistások közül, vagyis akiket akkor szólítanak meg ha félő, hogy kárba veszik az oltóanyag. A beadott oltóanyagokról szóló adatokat a nemzeti adatbázisba is jelentik.

„Megértjük, hogy a nyilvánosság gyorsabb vakcinációra számít, de ezt az oltóközpontokban megfelelő mennyiségű oltóanyag nélkül nem tudjuk befolyásolni“ – közölte Jana Fedáková. Megkérdeztük a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányságot, hogy foglalkoznak-e hasonló üggyel, egyelőre nem kaptunk választ az e-mailre. (béva)

Bevezető
Dunaszerdahely |

Visszaélhetnek a covid-19 elleni vakcinákkal Dunaszerdahely környékén az RTVS híradása szerint. Jana Fedáková a kórházat üzemeltető Svet Zdravia hálózat kommunikációs szakembere cáfolja, hogy pazarolnák, vagy illetéktelen személyeknek adnák be a vakcinát.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment